Serie A

Csütörtökön lehet új edzője az Internek

Rafa Benítez ügynöke nem tud róla, hogy az Inter meg szeretne válni a spanyol trénertől, de nagy esély van rá, hogy Leonardo váltja a kispadon.

Benitez_afp

Tovább folytatódnak a találgatások Benítez esetleges kirúgásával kapcsolatban, de Massimo Moratti, az Inter elnöke egyelőre némasági fogadalmat tett, így csak néhány nyilatkozatból tudunk kiindulni. Bár a tegnapi napon elterjedt a hír, hogy Rafa Benítez szerződést bontott az Interrel, ezt a spanyol tréner ügynöke cáfolta.

„Engem senki sem hívott ebben az ügyben, nincs megbeszélve találkozó Massimo Morattival. Benitez szeretne maradni az Internél, ez a legmegfelelőbb klub számára” – mondta Garcia Quillon.

Spanyolországban az is szóbeszéd volt, hogy az Inter elnöke José Mourinhót akarja ismét szerződtetni az Inter kispadjára, de ez is csak egy pletyka maradt. Eladio Parames, a portugál szakember szóvivője ugyanis tagadta, hogy bármiféle kapcsolat lenne Mourinho és az Inter között.

“Nem volt, és nem is lesz találkozó Mourinho és Moratti között Madridban. Ennek semmi értelme nem lenne. Josénak a Reallal van szerződése, és ő tiszteletben tartja ezt. Azt sem tartom valószínűnek, hogy év végén távozzon a Madridtól, bár minden megtörténhet. Mourinho még sose hagyott ott klubbot egy év után” – mondta a szóvivő.

Az utódok listáján ugyanakkor Leonardo neve továbbra is aktuális, és úgy tűnik a brazil szakember szívesen is menne az Internazionaléhoz, annak ellenére, hogy tavaly az ősi rivális Milan kispadján ült. Vele együtt nem elképzelhetetlen, hogy Kaká is érkezik Madridból, hiszen a tréner és a középpályás között különösen jó kapcsolat alakult ki az AC Milanban. A hírek szerint csütörtökig mindenképpen döntés születik az ügyben, ugyanis Massimo Moratti nyugodtan szeretné a karácsonyt eltölteni, anélkül, hogy az olasz sajtó folyamatosan ezzel a kérdéssel zaklatná.