NBA

A Dallas leblokkolta a Miamit

A Heat győzelmi sorozata 12 meccs után ért véget

A Miami Heat 12 sorozatban megnyert meccs után kapott ki az NBA hétfői játéknapján. Hazai pályán nem bírtak a Dallasszal, Jason Terry mind a 19 pontját az utolsó negyedben szerezte. Az Indiana egyetlen ponttal győzte le a New Orleans-t Dunleavy szemfülességének köszönhetően. A Spurs tovább menetel, ezúttal a Phoenix volt az áldozatuk.

A Miami és a Dallas egy hazai 17-0-s sorozattól eltekintve végig fej-fej mellett haladt. Ezt a szériát viszont rosszkor, a második negyedben produkálta a Heat, Nowitzkiék perceken belül visszajöttek a meccsbe. A negyedik negyedre szoros állással fordultak, és ekkor indult be az addig minden kísérletét elrontó Jason Terry. 19 pontot dobott a záró játékrészben, és ezzel győzelemre vezette a Maverickset.

Chris Bosht blokkolják

A San Antonio Spurs továbbra is a legjobb. A Phoenix Suns ellen a harmadik negyedben muzsikáltak a legjobban, 40 pontot szórtak. Az egész kezdőcsapat elérte - többségük jócskán meg is haladta - a 10 pontot, mégis a padról beszálló Neal lett a legeredményesebb a maga 22-jével. A Suns pedig érthető módon nem bírt hat emberrel.

A Pacers egyetlen ponttal verte a Hornetset, azt is az utolsó pillantban szerezték. Pedig nem így indult. Magabiztosan nyerték az első játékrészt, egy ponttal még a másodikat is, aztán simán elvesztették a harmadikat. A záró negyed végig kiélezett volt, és néhány másodperccel a vége előtt még a New Orleans vezetett. Ekkor a mezőny legeredményesebbje, a 27 pontig jutó indianai Granger engedett el egy dobást távolról. A labda táncolt a gyűrűn, már épp ki akart szédülni, amikor Dunleavy tizedekkel a dudaszó előtt megpöckölte, és a játékszer szép lassan visszabukott a kosárba.

A Houstonnak továbbra is megy Jao Ming nélkül, a Clevelandnek továbbra sem James nélkül. A Portland a Milwaukee-t, a Clippers a Minnesotát ütötte ki.

Eredmények:

Atlanta Hawks-Orlando Magic 91-81
Cleveland Cavaliers-Utah Jazz 90-101
Indiana Pacers-New Orleans Hornets 94-93
Washington Wizards-Charlotte Bobcats 108-75
Miami Heat-Dallas Mavericks 96-98
San Antonio Spurs-Phoenix Suns 118-110
Portland Trail Blazers-Milwaukee Bucks 106-80
Golden State Warriors-Houston Rockets 112-121
Los Angeles Clippers-Minnesota Timberwolves 113-90