Premier League

Tévez kezdő lehet az Everton ellen

Roberto Mancini, a Manchester City menedzsere arra kérte a klub szurkolóit, hogy csak a mérkőzésre koncentráljanak a hétfő esti Everton elleni bajnokin, és ne a távozni akaró Carlos Tévezzel foglalkozzanak. Az argentin játékos várhatóan a kezdőcsapatban kap helyet.

mancini kezdőként küldi harca Tévezt

A Carlos Tévez-Manchester City botránykrónika egyelőre megrekedt a holtponton, az átigazolás piac január elsejei nyitányával azonban minden bizonnyal újabb fordulat(ok)nak leszünk tanúi. A Citynél jelenleg csak a soron következő feladatra koncentrálnak, ami most az Everton elleni bajnokit jelenti, ezt a találkozót eddig nem fenyegeti az angliai ítéletidő. Az olasz szakemeber pedig bízik benne, hogy a drukkerek nem nehezítik meg Carlos Tévez dolgát.

"Most az a fontos, hogy csak az Everton elleni meccsre fókuszáljunk, szurkolóink pedig ránk. Hétfő estére el kell felejteni a Tévez-sztorit" - nyilatkozta Mancini a Mirrornak.

Micah Richards, a City védője is bízik benne, hogy Tévez a legjobb tudása szerint szolgálja hétfő este a csapatot.

"Biztos vagyok benne, hogy Carlos ott lesz a kezdő tizenegyben. A csapatnak égető szüksége van rá, ő a mi vezérünk és csapatkapitányunk."

Az előző szezonban egyébként Manchesterben és Liverpoolban is az Everton gyűjtötte be a három pontot, mindkétszer 2-0-re verte a kékmezeseket.

Premier League, 18. forduló:
Manchester City-Everton. City of Manchester Stadion, 21.00
A Mancester City várható kezdőcsapata: Hart - J. Boateng, Kompany, Kolo Touré, Zabaleta - Milner, Yaya Touré, Barry, Silva - Tévez, Balotelli.