Újpest

Simont visszavárja a Feyenoord

Az Újpest fiatal középpályása nem a kispadra szeretne kiigazolni, de hibának tartaná elszalasztani a holland klub hívását.

UTESimon Krisztián az Újpest tehetséges fiatalja több napot töltött a Holland Feyenoord csapatánál próbajátékon. Hazatérve az Újpest hivatalos oldalán számolt be a vele történtekről.

„Ahogyan Kovács Zoltán sportigazgató is nyilatkozta, ez igazából inkább afféle ismerkedés volt, mint próbajáték, hiszen a Feyenoordtól több mérkőzésen is megnéztek az ősszel, tehát tisztában voltak azzal, hogy mit tudok. Most arra voltak kíváncsiak, hogy a kinti környezetben hogyan viselkedek és teljesítek, Leo Beenhakker, a csapat technikai igazgatója a keddi közös ebédünkön még azt is elmondta, hogyha „semmit” nem mutatok az edzéseken, ők akkor is jól tudják, mire vagyok képes. Természetesen azért megpróbáltam mindhárom tréningen a legjobbamat nyújtani” – mondta a tehetséges futballista.

Simon szerint hasonlóságot jelent az Újpest és a Feyenoord között, hogy mindkét csapatban többnyire fiatalabb labdarúgók szerepelnek.

„Kicsit talán párhuzamot is lehetne vonni az Újpest FC és a Feyenoord között, hiszen mind a két klubnál megpróbálnak a fiatalokra építeni és hosszútávon sikereket elérni. A csapat átlagéletkora 22 év körüli, számomra ez megkönnyítené a beilleszkedést, már a múlt héten is nagyon kedvesen fogadtak a játékosok, és mivel szinte mindenki beszél angolul, a kommunikációval sem volt gondom. Igaz, hogy most a sérült Jon Dahl Tomassonon kívül nincsenek nagy sztárok a csapatban, de a klub anyagilag stabil, a körülmények pedig természetesen kifogástalanok, elég, ha annyit mondok, hogy a Feyenoordnak tizenöt edzőpályája van, melyek közül három műfüves borítású” – mesélte a 19 éves labdarúgó.

Úgy tűnik, a középpályás jó benyomást tett a hollandok szakmai stábjára, mert további edzésekre hívták meg januárban.

„Mario Been (a Feyenoord edzője) azt szeretné, ha ott lennék a csapat január 7-én kezdődő ománi edzőtáborában. Jól ismerem a holland bajnokságot, szerintem a játékstílusom illene is az Eredivisie-be, mindenképpen előrelépés lenne, ha ott folytatnám. Persze nem a kispadra szeretnék kiigazolni, a pályán szeretnék majd bizonyítani, de ehhez előbb a két klubnak kell megegyeznie. Nem szeretném, ha úgy tűnne, hogy cserbenhagyom az Újpestet, de úgy gondolom, ha egy magyar játékost egy olyan csapat, mint az Európa-szinten is jegyzett Feyenoord szeretné leigazolni, akkor ezt a lehetőséget hiba lenne elszalasztani” – nyilatkozta Simon Krisztián.