Debrecen

Herczeg András szakmai igazgató lesz- hivatalos

"Úgy éreztem más irányban kell folytatnom" - mondta a leköszönő klubmenedzser

A DVSC igazgatótanácsa felajánlotta a hosszabbítást a klubmenedzsernek, de ő ezt nem vállalta, és a jövőben szakmai igazgató lesz.

Herczeg_afp

A DVSC Futball Szervező Zrt. igazgatótanácsa meghallgatta Herczeg András beszámolóját az elmúlt három év munkájáról, és ezt elfogadta, majd felkérte a szakembert a folytatásra. A sikeredző azonban úgy döntött, hogy az elmúlt három év klubmenedzseri és az ezt megelőző három év pályaedzőként végzett munkája során elfáradt, ezért más jellegű feladatot szeretne végezni, de ezt a klubbon belül képzeli el. Ezután a testület úgy határozott, hogy létrehozza a szakmai igazgatói státuszt, és Herczeg András a jövőben ezt a posztot fogja betölteni. Az ülést felfüggesztették, és január 3-án nevezik meg az új edzőt, és akkor határozzák meg a szakmai igazgató pontot feladatát.

Döntése után a szakember a dehir.hu-nak nyilatkozott.

"Nagyon jól esett, hogy a klub vezetői felajánlották, hogy döntsem el én, hogy vállalom-e a továbbiakban is az első csapat irányítását. Az az igazság, hogy számomra nagy megtiszteltetés a DVSC-TEVA labdarúgó csapatát irányítani, de most úgy éreztem, hogy ha lehet, inkább más munkakörben szeretném folytatni. Ez a hat év – amit a stáb tagjaként három évig segítőként, három évig klubmenedzserként – eltöltöttem a klubnál, nagyon kemény időszak volt, és úgy éreztem, hogy most már más irányban kell folytatnom. Szakmai igazgatóként fogok dolgozni. Az utánpótlás hozzám tartozik, a Loki Focisuli, az újonnan alakult Labdarúgó Akadémia, a második csapat és a Létavértes is, így rengeteg feladat vár rám. Ez is egész embert kívánó, szép feladat és ebben szeretnék most már tevékenykedni" - mondta Herczeg András.

Az ülés után az egyik igazgatósági tag, Bács Zoltán is beszélt az ott történtekről.

"Nagyon hosszú ülésen vagyunk túl. Herczeg András beszámolt az elmúlt három évről, majd az értékelést követően feltettük a kérdést a klubmenedzser úrnak, hogy folytatná-e, hiszen az elnök úr, már korábban is nyilatkozta, hogy Herczeg Andrásra bízná a döntést. A klubmenedzserünk úgy nyilatkozott, hogy pihenni szeretne, inkább más jellegű feladatot vállalna. Az igazgatóság felajánlotta a folytatást esetleg új körülmények között, de Herczeg András kitartott az elhatározása mellett, amit mi tudomásul vettünk. Megköszöntük munkásságát, hiszen a DVSC legsikeresebb ciklusát tudhatja maga mögött az ő irányítása alatt. A klubvezetés új munkakört ajánlott fel Herczeg Andrásnak: szakmai igazgató lesz, ahol elsősorban fix feladatként a teljes utánpótlás struktúra felügyelete és irányítása lesz a dolga. A klubvezetés holnaptól új vezetőedzőt keres. Mivel bíztunk benne, hogy Herczeg András folytatja, eddig nem kerestünk új jelöltet. Az idei év hátralévő részében, esetleg az újév első napjaiban meg kell találnunk a megfelelő szakembert a csapat élére" – nyilatkozta a döntéshozók egyike.