Debrecen

Herczeg András jövője a saját kezében van

  • MTI

A hétfő esti igazgatótanácsi ülés után nagy valószínűséggel feltesszük a kérdést Herczeg Andrásnak, hogy vállalja-e továbbra is a klubmenedzseri feladatokat - nyilatkozta Szima Gábor, a Debrecen labdarúgócsapatának elnöke hétfőn a klub hivatalos honlapjának.

"Herczeg András jövője teljes mértékben a saját kezében van" – szögezte le a klubelnök, hozzátéve: neki kell eldönteni, hogy a sikeres hároméves munka után érez-e magában annyi erőt, kitartást és némi megújulási képességet, hogy folytatni tudja. Szima Gábor úgy fogalmazott: ha Herczeg András a december 31-én lejáró szerződése után nem kívánja folytatni a munkát klubmenedzserként, akkor a klubvezetés elkezdi keresni a megfelelő szakembert. A sajtóhírekkel ellentétben eddig nem tárgyaltak egyetlen edzővel sem - jegyezte meg.

Herczeg, aki eddig 147 élvonalbeli meccsen ült a Debrecen kispadján, két bajnoki címet szerzett a csapattal, amely az elmúlt idényben bejutott a Bajnokok Ligája csoportkörébe.

A DVSC-TEVA elnöke kitért a Metaliszt Harkiv elleni idegenbeli Európa Liga-mérkőzés után történtekre is: az eset miatt Laczkó Zsoltra, Kabát Péterre és Szakály Péterre pénzbüntetést szabott ki a klubvezetés. Ugyanígy járt Adamo Coulibaly is, aki egy francia újságnak negatívan nyilatkozott a játékostársairól. A pénzbüntetést Szima Gábor "jelentős összegűnek" nevezte, de konkrét számot nem árult el.