Légiósaink

Dzsudzsák és Szalai is bombázott

Ismét Dzsudzsák Balázs nevét zengte Eindhoven: a PSV magyar szélsője bombagóllal búcsúztatta a távozó Ibrahim Afellayt a Roda elleni bajnokin. Légiósaink közül még Szalai Ádám szerzett gólt a hétvégén, remekelt a St. Pauli ellen, előbb gólpasszt adott, majd maga is betalált kapáslövésből. A genovai "magyar" derbi a havazás miatt elmaradt, ahogyan több angol első- és másodosztályú bajnoki is. Légióskörkép.

Szalai, Dzsudzsák és Vanczák is eredményes volt

Anglia, Premier League

A 18. fordulóban mindössze két találkozót rendeztek meg a dél-angliai ítéletidő miatt, magyar érdekeltség nélkül (Sunderland-Bolton, Blackburn-West Ham United).

Anglia, Championship
Buzsáky Ákost nem nevezte klubja, a Queens Park Rangers a Leeds United elleni találkozóra, a QPR 2-0-ra nyert. Fülöp Márton védte a kaput az Ipswich Leicester City elleni mérkőzésén, Priskin Tamás csak a lelátón kapott helyet, csapatuk 3-0-ra győzött. Halmosi Pétert (Hull City) nem cserélték be a Bristol elleni, 2-0-ra megnyert meccsen. A Cardiff City (Gyepes Gábor)-Burnley találkozó elmaradt.

Championship, 22. forduló:
Leeds United-QPR 2-0
Ipswich Town-Leicester City 3-0
Hull City-Bristol City 2-0

Olaszország, Serie A

Feczesin Róbertet az 53. percben cserélte be Mario Beretta a Brescia cataniai vendégjátékán, Vass Ádám a kispadon kapott helyet az 1-0-ra elveszített mérkőzésen. A genovai Sampdoria(Koman Vladimir)-Genoa(Rudolf Gergely) rangadó elmaradt a havazás miatt.

Serie A, 17. forduló
Catania-Brescia 1-0

Olaszország, Serie B

Filkor Attilát nem nevezeték a Triestina Vicenza elleni vendégjátékára, klubja 2-0-ra kikapott.

Spanyolország, Primera División

Pamplonában magyar rangadót rendeztek, az Osasuna a Real Zaragozát fogadta. A hazaiaknál Vadócz Krisztián kezdőként lépett pályára, a 69. percben váltotta Aranda. A vendégeknél Pintér Ádám végigjátszotta a döntetlenre végződött találkozót.

Primera División, 17. forduló
Osasuna-Real Zaragoza 0-0

Németország, Bundesliga

A Dortmundban ezúttal sem kapott helyet Hajnal Tamás. Szalai Ádám újra megcsillant a Mainzban, gólpasszt és - szépségdíjas - gólt jegyzett, a Mainz két meccs után újra nyerni tudott, és visszakapaszkodott a tabella második helyére.

Szalai gólja 01.13-nál látható.

Bundesliga, 17. forduló
Eintracht Frankfurt-Borussia Dortmund 0-1
St. Pauli-Mainz 05 2-4

Németország, Bundesliga 2

Futács Márkót a 83. percben cserélték be az Ingolstadt Osnabrück elleni fellépésén (2-1-re vesztett az Ingolstadt), Király Gábor csapata, az 1860 München is kikapott 1-0-ra a Paderborntól, válogatott hálóőrünkkel a kapujában. Stieber Zoltán az 55. percben állt be az Aachen csapatába a Bielefeld ellen (3-1-re nyert az Aachen), Torghelle Sándor nem kapott szerepet a Düsseldorf Greuther Fürth elleni hazai bajnokiján (1-0 a Düsseldorfnak).

Hollandia, Eredivisie

A holland bajnokság őszi záró fordulójában a PSV a Rodát fogadta. Dzsudzsák Balázsék egyúttal Ibrahim Afellayt is búcsúztatták, a középpályás januártól a Barcelonában folytatja. A klub méltóképp búcsúzott a csapatkapitánytól, amihez Balázs is hozzátette a magáét, a 68. percben ballábas bombával vette be a Roda kapuját. A vendégeknél Bodor Boldizsár az 57. percben állt be, Delorgét váltotta. A Bredában Fehér Csaba és Horváth Gábor is végigjátszotta a Excelsior elleni mérkőzést.

Eredivisie, 19. forduló:
PSV Eindhoven-Roda Kerkrade 3-1
Gólszerző: Lens (5.), Berg (53.), Dzsudzsák (68.), illetve Hadouir (24.).

Excelsior-NAC Breda 1-3

Dzsudzsák a PSV harmadik gólját jegyezte

Belgium, Jupiler League

Juhász Roland csapata megőrizte előnyét a tabella élén, az Anderlecht ezúttal a Club Brugge-t verte, a válogatott védő végig a pályán volt. A Lierse-Gent találkozón a hazaiaknál Kovács Pétert nem nevezték, ahogyan a Genkben Köteles Lászlót sem, Tőzsér Dánielt a 88. perceben cserélte le Franky Vercauteren.

Jupiler League, 20. forduló:
Club Brugge-Anderlecht 0-2
Lierse-Genk 1-1

Görögország, Super League

Az Olympiakosz magyarjai, Megyeri Balázs és Németh Krisztián ezúttal sem jutottak szerephez, Németh izomsérüléssel bajlódik.

Super League, 15. forduló
Larissa-Olympiakosz Pireusz 0-1