Juventus

Miénk a legjobb támadósor a Serie A-ban - Del Neri

A Juventus edzője szerint mindenki jól járna Cassano Milanba szerződésével, és a támadó megfelelően érett ahhoz, hogy egy topcsapatban szerepeljen.

Del_Neri_Afp

A Juventus edzője, Luigi Del Neri reméli, hogy csapata tartja remek formáját a Serie A-ban, és nyerni tud a Chievo ellen a hétvégén. A torinói csapat a tabella második helyén áll, és a Milan tegnapi veresége után három pontra megközelítheti a tabella élén álló riválisát.

"A csapat eddig remekül szerepelt a bajnokságban, Olaszországban mi rendelkezünk a legjobb támadósorral, a védekezésünk is folyamatosan fejlődik, már kevesebbet hibázunk, mint a szezon elején. Nem szabad még a téli szünettel foglalkoznunk, a Chievo elleni győzelem a legfontosabb számunkra. Természetesen a pályán bármi megtörténhet, de kizárólag erre szabad koncentrálnunk. Ha az évet pozitív eredménnyel zárjuk, az megfelelő lendületet adhat jövőre is a csapatnak. Ezért is reménykedem benne, hogy sikeresek leszünk az idei utolsó mérkőzésünkön, és még nagyobb intenzitással és koncentrációval tudjuk majd újrakezdeni” – bizakodott az olasz tréner a klub hivatalos oldalán.

Del Neri kitért Antonio Cassano esetleges Milanba szerződésére is. A szakvezető jó döntésnek tartja a balhés olasz klubváltását.

„Ha ő valóban a Milanba szerződik, akkor a milánóiak szereznek egy támadót remek technikai képességekkel, aki pótolhatja Filippo Inzaghit. A játékosnak pedig lenne esélye egy olyan csapatban szerepelni, amelyik a bajnoki címért küzd. Ugyanakkor egy nagy csapatnál szigorúbbak a szabályok, például nem játszhatsz mindig, akkor sem, ha úgy érzed, hogy bevetésre készen állsz. Úgy gondolom, Cassano mentálisan megfelelően érett, és ezt a pályán is meg tudja mutatni, sok sikert kívánok neki a jövőben" – nyilatkozta nagyvonalúan a torinói szakember.