Espanyol-Barcelona

Iniestát tapsvihar fogadta az ősi rivális otthonában

A szombati esti Espanyol-Barcelona (1-5) városi derbin óriási óváció fogadta Andrés Iniestát, a Barca sztárját, aki a világbajnoki döntőben szerzett gólját Dani Jarque-nek, az Espanyol tavaly augusztusban fiatalon elhunyt csapatkapitányának ajánlotta.

Iniesta tapsolja meg a közönséget az Espanyol-Barcelona mérkőzésen.

A Barca újabb könnyed győzelmet aratott a Primera Divisionban szombat este az Espanyol otthonában. Az 5-1-es vendéggyőzelem, és az ősi rivalizálás dacára sem feledték azonban a hazaiak szurkolói Iniesta gesztusát, aki jóbarátjának, a szívrohamban tavaly augusztusban elhunyt Espanyol-játékosnak, Daniel Jarque-nak üzent a világbajnoki döntőben szerzett gólja után. A meze alatt viselt pólón a következő szavak álltak: "Dani Jarque, mindig velünk leszel". A találkozó előtt és lecserélésekor is felállva éltették Iniestát az ellenfél szurkolói, akik egyébként a Barca többi tagját hangos füttyszóval fogadták. Maga Iniesta is meghatottan kommentálta a felemelő pillanatot a facebookon: "nagyon elérzékenyültem. Különleges volt mindezt átélni egy ilyen rangadón. Szavakkal egyszerűen nem lehet leírni azt az érzést, amikor a pálya elhagyásakor éreztem. Köszönöm!"

A Barca egyébként folytatatta parádés őszi szereplését, a forduló előtt 4. helyen álló - szimpatikusan küzdő - hazaiakon is simán átgázolt. A Panathinaikosz, a Sevilla, a Real Madrid, a Ceuta és a Real Sociedad után az Espanyol is ötöt kapott a Barcától, akiket Guardiola, a Barcelona edzője dicsért a találkozó után: "egy nagyon jó csapatot vertünk meg. Sokat futnak, nagy nyomás alatt tartják az ellenfelet, igencsak megnehezítették a dolgunkat. Nem könnyű itt nyerni, de mi tudjuk, hogyan kell." Arra a kérdésre, hogy meddig tarthat a Barca elképesztő formája, így válaszolt a mester: "csak rajtunk múlik. A varázslatnak azonban előbb vagy utóbb vége lesz."

Iniesta gólja a vb-döntőben