Internazionale

Benítez feltételeket szabott Morattinak

  • MTI

Az elmúlt hetekben rengeteget kritizált Rafael Benitez, a klubvilágbajnokságot szombaton megnyerő Internazionale spanyol trénere bizalmat és új játékosokat kért Massimo Moratti klubelnöktől.

Benitez_afp

"Három lehetőség van - mondta nem sokkal a kongói Mazembe ellen aratott 3-0-ás sikert követően a szakember. - Az első, hogy teljes bizalmat kapok, s a télen igazolunk négy-öt játékost, azért, hogy erősebbek legyünk, s versenyhelyzet alakuljon ki a futballisták között. A másik, hogy minden marad úgy mint eddig, elképzelés és tervek nélkül, egy olyan rendszerben, melyben mindenki egy embert okol majd mindenért. A harmadik pedig, hogy a klub vezetői leülnek az ügynökömmel, s új megegyezést kötnek abban az esetben, ha nincs meg a bizalom felém."
A nyáron Jose Mourinho helyére érkezett tréner elmondta, már a szerződtetésekor jelezte, hogy három-négy játékosra szükség volna, ám a klub vezetői semmit sem költöttek a csapatra.
Massimo Moratti, a legutóbbi szezonban mindent, így az olasz bajnokságot és a Bajnokok Ligáját is megnyert Inter első embere gyorsan reagált Benítez szavaira, igaz, a spanyol edző valószínűleg nem erre számított.
"Ez nem a megfelelő pillanat, hogy új játékosok érkezéséről beszéljünk, erről majd később döntünk. - mondta Moratti, aki a klub-vb előtt jelezte, hogy Benitez állása a tét az Abu-Dzabiban rendezett tornán. - Benítez remek munkát végzett, látszott ma a kéznyoma a csapaton."
Az Internazionale az ősszel messze elmaradt a várakozásoktól, a bajnokságban csak a hetedik helyen áll, s a Bajnokok Ligájában is csak a második helyen jutott tovább csoportjából.