Forma-1

A Mercedes GP lehet a joker jövőre - Mansell

Az egykori brit pilóta még nem tudja, jó döntés volt-e Schumacher visszatérése, de a Mclarenes honfitársait esélyesnek tartja a vb-címre.

MAnsell_afp

Az 1992-ben világbajnoki címet nyerő Nigel Mansell úgy véli, valamelyik McLaren versenyző jövőre megszerezheti második világbajnoki címét. A két brit pilóta teljesítménye a jó 2010-es évkezdet után kicsit visszaesett, köszönhetően elsősorban annak, hogy a McLaren autója elmaradt a Red Bulloktól és a Ferrariktól is.

"Egyszerű magyarázata van, hogy miért tartom őket esélyesnek jövőre: Jenson Button és Lewis Hamilton is már világbajnokok, ezen kívül mindketten sikerre éhesek és fiatalok. A sportág egyik legjobb csapatában versenyeznek, és a hihetetlenül erős Mercedes motor van mögöttük. A McLaren erősebb lesz, mint tavaly volt. Nem volt olyan csapat, amely nem hibázott 2010-ben, jövőre viszont kevesebb baki, és remélhetőleg hasonlóan gigászi küzdelem lesz" - idézte az 57 éves brit mondatait a planetf1.com.

Mansell Michael Schumacher visszatéréséről is beszélt, a McLaren egykori versenyzője úgy véli, még nem lehet eldönteni, hogy a hétszeres világbajnok hibát követett-e el, amikor visszatért.

„Biztosat csak a 2011-es szezon végén mondhatunk vele kapcsolatban, ha a csapat nem ad neki egy jó autót, amiben megmutathatja a világnak, hogy mire képes, akkor rossz döntésként értékelheti a visszatérést. De most újra felszínre kerültek azok az érzései, amelyeket korábban elveszített. Ross Brawn motiválni fogja a csapatot, amely pedig meg akarja mutatni valós képességeit. Jövőre a Mercedes GP lehet a joker a pakliban, valami különlegeset vihetnek véghez” – mondta az egykori világbajnok.