Légiósok

Priskinnel kezdte a keménykedést Roy Keane

Az Ipswich edzője kritzálta a magyar csatárt

Roy Keane néhány napja azt mondta a BBC-nek, hogy eddig túl finoman bánt a játékosaival, és ezen változtatni fog az eredményesség érdekében. Nos, a szakvezető a Priskin Tamást vette elő először az Ipswichből, többet vár a játékostól.

Az Ipswich edzője - akivel a csapat a 18. a Championshipben - a Swansea elleni mérkőzésen mutatott játéka miatt kritizálta a magyar válogatott csatárát.

"Tamásnak 20-25 perce volt a játékra, és ez alatt többet is tehetett volna. Egyébként is jellemző egyes játékosokra, hogy ha csereként kapnak lehetőséget, az elveszi a kedvüket. Ez nonszensz" - fogalmazott keményen a szakvezető.

Priskin Tamás

"Egyesek felmennek a pályára, és látszik a testbeszédükből, hogy elégedetlenek. Sokat tanultam ezen a hétvégén a játékosaimról. Kiderült, kik akarnak játszani, és kik utálnak csereként beállni. Nem foglalkoznék azzal, hogy rossz a kedvük, ha ezt nem vinnék be a pályára. Ehelyett inkább a játékkal kellene foglalkozniuk. Sok az önérzetes játékos, akiken látszik, hogy rosszul érinti őket, ha az edző a padra ülteti őket."

Keane egy korábbi manchesteri csapattársát, Solskjaert hozta fel ellenpéldaként.

"A padról beszállva is hozzá lehet tenni a meccshez. Erre Ole Gunnar Solskjaer a legjobb példa. Tőle mindenki tanulhatna. Sokszor csalódásként élhette meg, hogy egy-két gól után is a cserék között találta magát a következő héten. Mégsem sajnáltatta magát. Amikor kellett, beállt, játszott, nem azon agyalt, hogy hogy bánik vele a menedzser, és gólokat lőtt."