Serie A

Milan - Roma a Serie A-ban - Előzetes

Utolérhetik-e még az ellenfelek a Milant?

Az olasz bajnokság 17. fordulójának szombat esti rangadóján az első helyen álló Milan a hatodik, és mögötte tíz pontos hátrányban lévő Romát fogadja. Ha a piros-feketék győznek, tovább csökkenthetik a potenciális üldözőik számát. Ha viszont a Farkasok szerzik meg a három pontot, magukon és a többi bajnokaspiránson is sokat segítenek. A Cesena a Cagliarit fogadja.

A forduló a Cesena-Cagliari találkozóval kezdődik, ahol a hazaiak azért hajtanak, hogy kikerüljenek a kiesőzónából, míg a vendégek a rendkívül sűrű mezőnyben feljebb kapaszkodhatnak. Igaz, ha kikapnak, akár több pozíciót is veszthetnek.

Ibrahimovic

Hasonló a helyzet, mégis sokkal érdekesebb az AC Milan - AS Roma rangadó kapcsán. Ha a hazaiak nyernek, a Roma minden esélyét elveszti a bajnoki címre, és a BL-szereplés is eltávolodik a Farkasoktól. Ha viszont Tottiék tudnának nyerni, hét pontra megközelítenék a Milant, de talán még fontosabb, hogy a Juventus, a Napoli és a Lazio is három pontnyira zárkózhatna az éllovas mögé.

Claudio Ranieri, a Roma edzője is ezt emelte ki a nyilatkozataiban, és bízik a győzelemben is. "Jó formában vagyunk, és az első helyezettel játszunk. Jó meccsre számítok" - mondta. Ibrahimovicra utalva viszont óvatos volt: "elképesztő, mindig talál valami olyan megoldást, ami senki másnak nem jut eszébe."