Vívás

Lontay és Benkó győzött kardban

  • MTI

Lontay Balázs és - címét megvédve - Benkó Réka nyerte a kardozók Közgép Kupáért rendezett szombati egyéni versenyét a vívók budapesti országos bajnokságának ötödik napján.

A BVSC-s Lontay, aki a novemberi világbajnokságról lemaradt, a negyeddöntőben válogatottbeli társát, Szilágyi Áront győzte le egyetlen tussal, majd Gémesi Csanádon jutott túl könnyebben, végül pedig az előzőleg a címvédő Nemcsik Zsoltot legyőző Hamar Balázst verte, szintén magabiztosan, ezzel először végzett az élen az ob-n. A Szilágyi és Nemcsik mellett a párizsi vb-n is pástra lépett Iliász Nikolász a negyeddöntőig, Decsi Tamás pedig a legjobb 16-ig jutott. Utóbbit Szilágyi állította meg 15-14-gyel.

A nőknél a címvédő, gödöllői Benkó Réka a negyeddöntőben 15-13-mal búcsúztatta Nagy Orsolyát, majd a szintén válogatott Pető Rékánál is jobbnak bizonyult, akárcsak a fináléban Garam Nóránál.

Eredmények:
Férfiak (67 induló):
Elődöntő:
Lontay Balázs (BVSC)-Gémesi Csanád (GEAC) 15-8
Hamar Balázs (UTE)-Nemcsik Zsolt (Vasas) 15-14
Döntő:
Lontay-Hamar 15-7
A végeredmény: 1. Lontay, 2. Hamar, 3. Gémesi és Nemcsik

Nők (39):
Elődöntő:
Garam Nóra (BSE)-Kerecsényi F. Georgina (GEAC) 15-9
Benkó Réka (GEAC)-Pető Réka (BSE) 15-10
Döntő:
Benkó-Garam 15-7
A végeredmény: 1. Benkó, 2. Garam, 3. Kerecsényi és Pető
Múlt szombaton és vasárnap a párbajtőrözők versenyeit rendezték a Mol Kupáért, hétfőn és kedden a tőrözők küzdelmei zajlottak, míg vasárnap a kardozók csapatversenyeire kerül sor az Angyalföldi Sportközpontban.