La Liga

Lemosta a pályáról a Barca az Espanyolt a katalán rangadón

  • Drégelyvári Anna

A Barcelona nyerte a katalán rangadót a spanyol bajnokság 16. fordulójának szombat esti mérkőzésén. Az Espanyolt is dicséret illeti, tisztességel helytállt, és 678. perc után Osvaldo bevette Víctor Valdés kapuját. Messi ezúttal nem talált be, de Pedro és Villa duplázott. Újabb, sorozatban tizedik sikerével a Barca már öt ponttal vezet a vasárnap este pályára lépő Real Madrid előtt.

Pedro második gólját ünneplik.

Folytatta fantasztikus menetelését a Barcelona, aminek ezúttal a városi rivális Espanyol látta kárát. A kisebbik katalán csapat becsületére legyen mondva, apait-anyait beleadtak, a papagájok is remek formában vannak, negyedik helyen álltak a bajnokságban az összecsapás előtt. Ezúttal csak a szépítő gólra futotta erejükből, igaz, Osvaldo 678 (!) perc után vette be Víctor Valdés kapuját, ez utoljára Nilmarnak sikerült november 13-án, akkor Guardiola legényei 3-1-re verték a Villarealt.

Lionel Messi nem vette be Kameni kapuját, de három gólpasszt is adott. Jelenleg 17-17 találattal fej-fej mellett halad Cristiano Ronaldóval a góllövőlistán, a portugál holnap a Sevilla kárára húzhat el argentin riválisától.

Josep Guardiola a 86. percben lecserélte Iniestát, aki vastaps kíséretében sátált le a pályáról, a stadion egy emberként tisztelgett előtte. A világbajnoki döntő hőse a hollandok elleni győztes találatát az Espanyol fiatalon, 2009. augusztus 9-én szívrohamban elhunyt csapatkapitányának, Dani Jarque-nak ajánlotta, ezért tisztelték meg az ellenfél szurkolói.

A Barcelona sorozatban tizedik meccsét nyerte a spanyol bajnokságban, 16 forduló alatt mindössze egyszer kaptak ki (szeptember 11-én a Hérculestől) egyszer ikszeltek (október 3-án a Mallorcával). 51 gólt rámoltak az ellenfelek hálójába - ez 3,1-es meccsenkénti gólátlagot jelent - és mindössze 9-et kaptak. A spanyol futball 2010-ben gránátvörös-kék színbe öltözött.

Primera División, 16. forduló:

ESPANYOL-FC BARCELONA 1-5 (0-2)
Barcelona, Cornella-El Prat Stadion. Vezette: Undiano Mallenco.
Gólszerző: Osvaldo (63.), illetve Pedro (19., 60.), Xavi (30.), Villa (76., 84.)
Sárga lap: Baena (36.), Osvaldo (37.), Márquez (41.), Víctor Ruíz (67.), ill. Busquets (26.), Piqué (54.), Alves (70.).

Espanyol: Kameni - Chica (Amat, 64.), Forlín, Víctor Ruíz, Dídac (Davíd García, 81.) - Baena, Javi Márquez - Luis García (Dátolo, 62.), Verdú, José Callejón - Osvaldo. Vezetőedző: Mauricio Pochettino.
Cserepad: Alvarez, Amat, David García, Jesús Dátolo, Alonso, Sergio García, Vazquez.

Barcelona: Valdés - Alves, Puyol, Piqué, Abidal - Xavi, Busquets (Mascherano, 79.), Iniesta (Keita, 86.) - Messi, Villa, Pedro (Bojan, 88.). Vezetőedző: Josep Guardiola.
Cserepad: Pinto, Maxwell, Adriano,Keita, Mascherano, Thiago, Bojan.