Visszatérés

Karácsonyi ajándék a Realnál és a Bayernnél-Robben és Kaká újra edzett

A Bayern München csütörtökön, a Real Madrid szombaton kapta meg a lehető legjobb karácsonyi ajándékot: a bajoroknál Arjen Robben, míg a királyiaknák Kaká újra edzésbe állhatott, és együtt trénigezett a társakkal.

Robben közel fél év után térhet visszaRobben még június 5-én, a Hollandia-Magyarország felkészülési mérkőzésen sérült meg. A dél-afrikai világbajnokságon térdproblémái ellenére ott volt, sőt az ezüstérmes Oranje egyik legjobbja volt. A Bundesliga őszi szakaszában viszont egyetlen találkozón sem lépett pályára, a Bayern azóta sem ápol szívélyes viszonyt a holland szövetséggel, a klubvezetők szerint Robben szerepeltetése a vébén a fő oka annak, hogy a Bayernt a bajnokságban még egyetlen percig sem szolgálhatta. Robben csütörtökön vett először részt a csapat közös edzésén. A tervek szerint egyébként a január 15-i, Wolfsburg elleni bajnokin térhet vissza a holland szélső, aki örömmel és bizakodva beszélt visszatéréséről.

"Szuper volt újra a fiúkkal edzeni. Még nem vagyok száz százalékos állapotban, rengeteg munka vár rám. De újra része vagyok csapatnak, ez leírhatatlan érzés" - lelkendezett Robben.

A brazil karmester szinte pontosan ugyanúgy járt, mint Robben, igaz, míg a holland az egyik legsérülékenyebb világklasszis, a Real Aranylabdását eddig elkerülték a súlyosabb sérülések. Kaká szintén nem egészségesen játszott a világbajnokságon, sokat nem is tett hozzá a brazilok játékához. Miután a Selecao a negyeddöntőben búcsúzott - éppen Hollandia verte ki őket - már nem lehetett tovább halogatni a térdműtétet. Szombaton délelőtt, négy és fél hónappal az operáció után Kaká újra társaival együtt edzhetett, várhatóan ő is januárban léphet pályára ismét tétmérkőzésen. Visszatérését már nagyon várják klubjában, 65 milliós vételárához képest első madridi szezonjában nem sokat villogott. José Mourinho már korábban azt nyilatkozta, hogy Kaká lesz a Real Madrid egyetlen "téli igazolása". Azóta az élet átírta ezt a forgatókönyvet, Gonzalo Higuaín kidőlése miatt mindképp szerződtetnének egy csatárt a fővárosiak, és Gareth Bale-t is szívesen leigazolnák a Tottenhamtől.

Kaká mellett a szintén régóta kényszerpihenőn lévő Fernando Gago és a két hete megsérült Sergio Ramos is a társakkal gyakorolt szombaton.