Serie A

Életben tartotta bajnoki reményeit a Roma

  • Drégelyvári Anna

Az AS Roma nyerte a hol unalmas, hol küzdelmes, igazi "olasz" futballt hozó rangadót az AC Milan ellen a Serie A 17. fordulójában. Az első félidőben még a hazaiak uralták a játékot, de a folytatásra összeszedte magát a fővárosi alakulat Adriano vezetésével. Győzelmével hét pontra feljött a milánóiak mögé a Roma, de a többi riválisnak is jól jött a vörös-feketék botlása.

Az AS Roma nyerte a Milan elleni rangadót

A Milan harmadszor kapott ki idén a Serie A-ban, ezzel megszakadt hét meccs óta tartó veretlenségi sorozata. Pedig a hazaiak egészen a Roma vezető góljáig uralták a játékot, még úgy is, hogy kissé kényelmes, amolyan "olaszos" futballt hozott az első játékrész. A vörös-feketék eddigi bajnoki góljaik több mint felét az első félidőben vágták, de most nem pörögtek igazán, és a második játékrész is ott folytatódott, ahol az első abbamaradt, álmos kergetőzéssel. A Roma aztán egy szerencsés góllal megszerezte a vezetést, a Milan védelme megingott az 58. percben, Abate kínálta Boriellónak a labdát, aki bevágta a hálóba (0-1).

Ezután beindult a vendégcsapat, akár meg is duplázhatta volna előnyét. Küzdött ugyan az Allegri-alakulat is, de - az egyébként harmadik számú - római kapus, Doni szenzációsan védett. Adriano réges-rég látott és várt jó teljesítménnyel rukkolt elő, Totti csak kispados volt, de egyáltalán nem hiányzott Ranieri csapatából. A Roma ezzel feljött az 5. helyre a tabellán, és életben maradtak bajnoki álmai, míg a Lazio-Napoli-Juventus üldözőboly akár három pontra is megközelítheti vasárnapi győzelme esetén a Milant. A Rossoneriknél ráadásul megsérült Andrea Pirlo, Ibrahimovic pedig teljesen feleslegesen besárgult, sípszó után lőtt lesgólt a hálóba, emiatt ki kell hagynia a következő bajnokit.

Serie A, 17. forduló:

AC MILAN-AS ROMA 0-1 (0-0)
Milánó, San Siro. Vezette: Antonio Damato.
Gólszerző: Boriello (58.).
Sárga lap: Ibrahimovic (91.) illetve Brighi (22.), Rosi (92.), Mexes (92.).

Milan: Abbiati - Abate, Nesta, Bonera, Antonini - Gattuso, Pirlo (Seedorf, 22.), Ambrosini - Boateng (Ronaldinho, 86.) - Ibrahimovic, Robinho. Vezetőedző: Massimiliano Allegri.
Cserepad: Amelia, Oddo, Yepes, Merkel, Strasser, Seedorf, Ronaldinho.

Roma: Doni - N. Burdisso, Mexes, Juan, Riise - De Rossi, Brighi, Simplício - Ménez (Taddei, 81.) - Borriello (Okaka, 90.), Adriano (Rosi, 88.). Vezetőedző: Claudio Ranieri.
Cserepad: Júlio Sergio, Castellini, Rosi, Pizzaro, Taddei, Okaka, Totti.