NHL

A Chicago legyőzte a Red Wingst, 11 gól Coloradóban

A Florida a Buffalót tömte ki

A Chicago Blackhawks a Detroit Red Wingset fogadta az NHL pénteki játéknapján, és a középmezőnyben tanyázó hazaiak simán verték a liga egyik legjobbját. A Colorado és az Ottawa tíz gólt lőtt a rendes játékidőben, de nem tudtak dűlőre jutni, a hosszabbítás döntött a hazaiak javára. Az alsóházi rangadót a Florida nyerte, a Nashville simán nyert a Devils ellen.

A Chicago és a Detroit meccse rangadónak is tekinthető a múlt alapján, a jelenben azonban a Blackhawks csak a középmezőnyben van. Ennek ellenére elég simán győzték le a vendégeket. Már a második perc elején vezettek, majd nemsokára megduplázták az előnyüket. Fél perccel később ugyan szépített a Red Wings, de a második és a harmadik harmadban Kopecky gondoskodott a háromgólos hazai sikerről.

A Chicago és a Detroit játékosa ütközik az NHL-ben

Coloradóban parádéztak a támadók, a kapusok már nem annyira. Az első játékrészt a vendég Ottawa, a másodikat a hazaiak nyerték 2-1-re, így összesítésben 3-3-mal kezdődött a záró periódus. Mégsem lett vége a meccsnek a harmadik harmad végén, mert mindkét csapat újabb két-két gólig jutott. Végül a hirtelen halálban a hazai Duchene véreztette ki a Szenátorokat.

Az alsóházi csapatok rangadóján a Florida már az első húszpercben elintézte a Buffalót. McCabe és Booth egy-egy, Reasoner két gól lőtt, és a négygólos vezetést nem is adta alább a Panthers. 6-2-re győztek.

Eredmények:

Chicago Blackhawks–Detroit Red Wings 4–1
Florida Panthers–Buffalo Sabres 6–2
Colorado Avalanche–Ottawa Senators 6–5 – hosszabbítás után
New Jersey Devils–Nashville Predators 1–3