Bundesliga

Szalaiék a St. Pauli elleni sikerrel zárnák az évet - Előzetes

  • Drégelyvári Anna

Az évzáró, 17. fordulóhoz érkezett a német Bundesliga, ahol a Dortmund karácsonyi ajándéképp újabb három ponttal növelheti amúgy is tetemes előnyét, ezúttal a Frankfurt kárára. A Bayern München az utolsó előtti Stuttgarthoz látogat, a Mainz, Szalai Ádámmal a csatársorban a szintén a tabella végén szerénykedő St. Pauli ellen kaphat új erőre.

A Bayern év végére topformába lendült

Eintracht Frankfurt-Borussia Dortmund
A szerda este az Európa Ligából kiesett Dortmund már "csak" a Bundesligára koncentrál, amit az ellenfelek bánhatnak. A sárga-feketék tizenegy pontos előnyüket szombaton a Frankfurt ellen növelhetik, az EL-búcsú nem valószínű, hogy érezteti hatását a Sasok elleni bajnokin. A felek legutóbbi, februári összecsapásán az Eintracht nyert 3-2-re Dormundban, de ez most szinte elképzelhetetlen.

St. Pauli-Mainz
A Mainz az ötödik helyre csúszott a tabellán a múlt heti, Schalke elleni vereség után, kérdés, hogy Szalaiék tudják-e tartani a lépést a nagyokkal, vagy az őszi sikersorozat dicső emlékké halványul. Elmúlt öt mérkőzéséből háromszor kikapott, kétszer győzött a Mainz, viszont a helyezéseket tekintve a 15. St Pauli nem tűnik nagy falatnak, a három pont birtokában tartanák helyüket az élmezőnyben Christian Heidel fiai.

Stuttgart-Bayern München
A jelenleg hatodik címvédő az év végére szinte topformába lendült, a Bajnokok Ligájában is simán jutottak a nyolcaddöntőbe, igaz, a bajnoki reményeket már szinte biztosan temethetik a bőrnadrágosok. Arjen Robben a héten újra együtt edzett a csapattal, Mario Gomez góllövő cipője pedig kiapadhatatlan forrásnak tűnik, az utolsó előtti Stuttgart akár nagyobb verésbe is beleszaladhat a bajorok ellen.

Bundesliga, 17. forduló:
Péntek
Borussia Mönchengladbach-Hamburger SV 20.30

Szombat
Schalke 04-Köln 15.30
Werder Bremen-Kaiserslautern 15.30
Wolfsburg-Hoffenheim 15.30
Eintracht Frankfurt-Borussia Dortmund 15.30
Nürnberg-Hannover 96 15.30
St. Pauli-Mainz 05 18.30

Vasárnap
Bayer Leverkusen-Freiburg 15.30
Stuttgart-Bayern München 17.30