Európa Liga

Juhászék és Husztiék is továbbmentek

Dzsudzsák Balázsék csoportelsők

Az Európa Liga I csoportjában döntetlent játszott egymással a PSV és a Metaliszt, így Dzsudzsák Balázsék nyerték a kvartettet. A G csoportban Juhász Rolandék többek közt Husztiék győzelmének köszönhetően jutottak tovább. A H jelű négyesben parádézott a saját bajnokságában kiesőjelölt Stuttgart.

A PSV és a Harkiv meccsének már csak a csoportelsőség volt a tétje, az már eldőlt, hogy megelőzték a Sampdoriát és a Debrecent (utóbbiak találkozója magyar győzelmet hozott!), és továbbjutottak. Egyik csapat sem szakadt meg a győzelemért Eindhovenben, így 0-0-s döntetlen lett a vége. Ezzel megmaradt Dzsudzsákék hárompontos előnye, és megnyerték a csoportot.

Juhász Roland fejel

A G jelű négyesben az Anderlecht csak akkor juthatott tovább, ha nyer, és az AEK Athén kikap a Zenittől hazai pályán. Nos, mindkét feltétel teljesült, így Juhász Rolandék is bekerültek a legjobb 32 közé. Az Anderlecht Sutter első félideji és Suárez második játékrészben lőtt góljával nyert a Hajduk Split ellen.

Athénban a hazaiak szerezhették volna meg a vezetést, de Blanco kihagyta a csapatának megítélt tizenegyest, Buharov pedig a 44. percben távolról lőtt gólt, ezzel vezetett a Zenit. A második félidőben Rosina, majd a hajrában Gyenyiszov is betalált, így fölényesen nyert az orosz csapat, amelybe Huszti a 74. percben állt be.

A H csoportban is eldőltek már a lényegi kérdések a forduló előtt. A Stuttgart a csoportgyőzelem tudatában is meghajtotta a zárómeccset - talán a pocsék bajnoki szereplést kompenzálandó. Fölényesen, 5-1-re verték a dán Odensét, és ezzel 6 pontos előnnyel nyerték a csoportot. A szélsőséges teljesítmények eszébe juttatják az embernek, hogy vajon volt-e már olyan csapat, amely nemzetközi kupát nyert, és kiesett a bajnoki első osztályból egyazon idényben...

A másik mérkőzésen a Young Boys lazábbra vette a figurát a Getafe otthonában, és végül Corpa korai góljának köszönhetően 1-0-s vereséget is szenvedett.

Eredmények:

G csoport:
Anderlecht - Hajduk Split 2-0 (2-0)
AEK Athén - Zenit 0-3 (0-1)

A csoport végeredménye: 1. Zenit 18 pont, 2. RSC Anderlecht 7 (8-8), 3. AEK Athén 7 (9-13), 4. Hajduk Split 3

H csoport:
VfB Stuttgart - Odense 5-1 (1-0)
Getafe - Young Boys 1-0 (1-0)

A csoport végeredménye: 1. VfB Stuttgart 15 pont, 2. Young Boys 9, 3. Getafe 7, 4. Odense 4

I csoport:
PSV Eindhoven - Metaliszt Harkiv 0-0
DEBRECENI VSC - Sampdoria 2-0 (0-0)

A csoport végeredménye: 1. PSV Eindhoven 14 pont, 2. Metaliszt Harkiv 11, 3. Sampdoria 5, 4. DEBRECENI VSC 3