Real Madrid

Csatárproblémák a Bernabéuban

  • Drégelyvári Anna

José Mourinho alaposan megreformálta az évek óta csak a múltbéli sikerek után futó Real Madridot, egyedül a támadószekció labilis. Szó se róla, Cristiano Ronaldo termeli a gólokat, 17-nél jár a bajnokságban és 4-nél a Bajnokok Ligájában, de egy igazi befejező csatár nagyon hiányzik a királyiaknál. Jelöltek persze vannak, Barriostól Tévezig.

Eto'o vagy Milito lesz Higuaín helyettese?

A blancók első számú támadója, Gonzalo Higuaín utoljára november 20-án, az Athletic Bilbao ellen lépett pályára, kiújult deréksérülése miatt azóta kényszerpihenőn van, porckorongsérvvel kezelik. Két hónapos kihagyásról volt szó az első hírekben, de ha az argentint műteni kell, tovább húzódhat felépülése. A Real a januári átigazolási időszakban mindenképp igazolni akar egy csatárt a pótlására, a jelenlegi helyettes, Karim Benzema igencsak hullámzó teljesítményt nyújt. Igaz, a franciának az utóbbi időszakban jól megy a játék, hármat vágott egy hete a BL-ben az Auxerre-nek, az Ajax ellen is betalált, de a bajnokságban eddig csak egy gólig jutott, és az igazán nagy ellenfelek ellen, éles helyzetben eddig nem villogott.

Ezen tények fényében nem meglepő, hogy minden valamirevaló európai csatárt szóba hoztak a fővárosiakkal, eddig Lucas Barrios (Dortmund, 14 millió euró), Edin Dzeko (Wolfsburg, 30 millió), Carlos Tévez (Manchester City, 34 millió), Emmanuel Adebayor (Manchester City, 23 millió), Diego Milito (Inter, 28 millió) és Samuel Eto'o (Inter 37,5 millió) neve merült fel komolyan.

A Wolfsburg kerek-perec elutasította a Dzekoért érkezett ajánlatot, és a bosnyák válogatott is jól érzi magát állítása szerint a Farkasoknál, más kérdés, hogy előbb-utóbb tovább kell állnia, ha fejlődni akar, és Wolfsburgban nem igazán gyarapíthatja trófeái számát.

Samuel Eto'o ugyan szívesen dolgozna újra együtt José Mourinhóval, csak nem a Realnál. A kameruni 16 évesen került Madridba, de folyamatosan kölcsönadták kisebb csapatokhoz, és később sem tartott rá igényt Florentino Pérez klubelnök, mondhatni kiebrudalták a Bernabéuból. A folytatást ismerjük - Barcelonában világklasszis lett belőle...

Carlos Tévez manchesteri botránykrónikáját a hollywoodi forgatókönyvírók is megirigyelnék - kimenetele megjósolhatatlan. A mértékadó transfermarkt.de 34 millió euróra becsüli vételárát, de kizárt, hogy a Manchester City 50 millió alatt elengedi, akár januárban, akár jövő nyáron, és ennyit már Florentino Pérez sem biztos, hogy leszurkolna. Bár ha valaki, akkor José Mourinho képes lenne megregulázni a balhés Carlitost.

Diego Milito Eto'óhoz hasonlóan az Interben dolgozott a portugál mester keze alatt, szenzációs szezont produkált 2009-2010-ben, és Mourinhónak is személyes kedvence. Viszont az ősszel vergődő, sérüléshullám sújtotta Inter sem szívesen engedné el egyik legjobbját, ahogy Eto'ót sem.

Barrios és Adebayor is elsőrangú támadók, de megítélésünk szerint - Benzemához hasonlóan - nem Real-szintű játékosok. Mi lesz a történet vége? Január 31-én éjfélig biztosan kiderül, Florentino Pérezt ismerve az elnök addig nem enged, amíg meg nem szerzi a kiszemelt "áldozatot". Tippünk szerint Carlos Tévez öltheti magára februártól a fehér mezt.