Premier League

A Chelsea a Manchester United, Hodgson a Fulham ellen- Előzetes

  • Drégelyvári Anna

Szombaton délután a Sunderland-Bolton mérkőzésel kezdődik a Premier League 18. fordulója, és folytatódik a nagyok körmérkőzése a vasárnapi Chelsea-Manchester United szuperrangadóval. A Liverpool Roy Hodgson előző csapatát, a Fulhamet fogadja az Anfield Roadon, az Arsenal a manchesteri botlás után a Blackpool ellen javíthat.

A Chelsea a Manchester United fogadja vasárnap délután

Arsenal-Stoke City

Az Ágyúsok a hétfői, Manchester United elleni kudarc után a tabellán 12. helyen lévő Blackpoolt fogadják. Kérdés, hogy Cesc Fabregast pályára küldi-e Arsene Wenger, a United ellen nem sokat tett hozzá a gárda játékához a még nem teljesen egészséges kapitány, azonban a kiscsapat ellen nélküle is be kellene gyűjtenie a három pontot az együttesnek.

Liverpool-Fulham

Roy Hodgson a nyáron elhagyta a Fulhamet, azt a csapatot, amely irányításával az Európa Liga döntőjéig menetelt - a szakembert az év edzőjének választották ezután Angliában. Azóta a Fulham megindult a lejtőn, a kiesőzóna határán táncol, de Hodgson sem tett csodát Liverpoolban, Friss: A Liverpool-Fulham találkozó elmarad, mivel az angliai havazás miatt nem lehet megközelíteni a stadiont. Hasonlóan a Wigan-Aston Villa és a Birmingham-Newcastle meccset is elhalasztották.szakérteleme megkérdőjelezhetetlen, de a sztárokkal telitűzdelt csapattal eddig nem tudott mit kezdni. A Vörösök az elmúlt öt forduló alatt háromszor kikaptak, kétszer győztek, a Fulham három vereséget és két döntetlent jegyezhet, mindkét gárdának nagyon kellene a három pont. Steven Gerrard visszatérése mindenesetre jókora lökést adhat a hazaiaknak, a Fulhamben Gera Zoltán várhatóan kezdőként léphet pályára.

Chelsea-Manchester United

A listavezető Manchester United április óta veretlen a bajnokságban, legutóbb április 3-án éppen a Chelsea győzött az Old Traffordon 2-1-re. A Chelsea messze került az utóbbi hetekben tavaszi formájától, a kékek vergődnek a Premier League-ben. Már öt bajnoki óta nyeretlenek, legutóbb a Tottenham ellen végeztek döntetlenre, míg a Ferguson-csapat az Arsenalt verte hazai pályán. Így a formát tekintve a Vörös Ördögök a találkozó esélyesei, a londoniak a hazai pálya előnyében, no meg abban bízhatnak, hogy ellenfelük az őszi idényben csupán egyszer nyert idegenben hat döntetlen mellett, és Frank Lampard is kezdő lehet újra. Zsirkov, Alex, Bosingwa, Benayuon továbbra is sérült, Sir Alex Ferguson Valenciával, Scholesszal és Evansszel nem számolhat (Hargreavest és Owent már ne is említsük).

Premier League, 18. forduló:
Szombat:
Sunderland-Bolton Wanderers 13.45
Arsenal-Stoke City 16.00
Birmingham City-Newcastle United 16.00
Blackburn Rovers-West Ham United 16.00
Wigan Athletic-Aston Villa elmarad
FC Liverpool-Fulham elmarad

Vasárnap:
West Bromwich Albion-Wolverhampton Wanderers 13.00
Blackpool-Tottenham Hotspur 14.30
Chelsea-Manchester United 17.00

Hétfő:
Manchester City-Everton 21.00