Atlétika

Pars egészségesen kezdheti a felkészülést

A 2010-ben sérülésekkel bajlódó kalapácsvetőnek még mindig izomláza van, de végre egészségesen kezdheti a felkészülést az augusztusi VB-re.

Pars Krisztián kísérlete a 2009-es berlini atléikai világbajnokságon

Pars Krisztián, a Dobó SE kalapácsvetője nemrég kezdte meg a felkészülést a jövő év augusztusában rendezendő világbajnokságra. A 2010-ben EB-bronzérmet nyerő sportoló a vasnepe.hu-nak nyilatkozott a szezonról.

„Az Európa-bajnokságot kivéve a 2010-es nem volt túl sikeres év. Egyrészt mert sokat voltam sérült és beteg, másrészt, mert a nemzetközi szövetség kalapácsvetők számára kitalált új sorozata rossz konstrukció. Az Eb-bronzzal persze elégedett vagyok, Barcelonában amit tudtam, kihoztam magamból. A legfájóbb a challenge utolsó versenye, a zágrábi viadal volt, ahol egy vírusfertőzés miatt nem tudtam megőrizni a második helyemet, csak negyedikként zártam” – mesélte a szombathelyi sportember.

Pars 2010-es éve folyamatos sérülésekkel telt, így adott a kérdés, milyen állapotban van jelenleg.

„Még kell jó két hét, hogy igazán kiderüljön, hogy az izomzatom milyen állapotban van. Egy biztos, most lázasan. Idén a sérülések, betegségek miatt annyiszor le kellett állnom, hogy már tizedszer van izomlázam. Szerencsére a kisebb, megszokott fájdalmaktól eltekintve most mindenem rendben van, egészségesen kezdtem a munkát. De nem kellett nulláról indulnom, az erőm nagy része most is megvan, inkább csak az állóképességet kell megszerezni. És azért szeretnék még három-négy kiló izmot is, akkor biztosan százszázalékosan tudnék teljesíteni” – nyilatkozta a legjobb magyar kalapácsvető.

A 28 éves sportoló beszélt a riválisairól is, akiknek a száma 2011-ben gyarapodhat.

„Az év folyamán majd kiderül, hogy ki az, akivel valóban kell számolni. De igen, gyarapodhatunk. Idén - ugyan csak néhány versenyen indult, de - vezeti az éves világranglistát a japán Murofusi, és megnyerte a challenge-t is. Nemrégiben az olimpiai és világbajnok szlovén Kozmus bejelentette, hogy egy év kihagyás után visszatér. És elvileg újra versenyezhet a pekingi olimpia után eltiltott, majd felmentett két fehérorosz, Gyevjatovszkij és Tyihon is” – mondta Pars Krisztián.