Európa Liga

Komanékat jobban érdekli a genovai derbi

A Debrecen elleni Európa Liga mérkőzés előtt az olaszok bevallották, a fiatalok kapnak szerepet náluk.

Koman a Sampdoria edzésén_foto_mti

Két, már kiesett csapat csap össze ma este Budapesten, ahol a Debrecen a Sampdoriát fogadja az Európa Liga csoportkörének utolsó fordulójában.

„Négy napon belül két fontos mérkőzésünk lesz, a Debrecen elleni és a derbi a Genoával. Mind a kettőn a maximumot kell nyújtanunk. Természetesen a célunk, hogy nyolc ponttal zárjuk az Európa Liga csoportkörét” – nyilatkozta a mérkőzések előtti megszokott mondatokat Di Carlo, a Sampdoria vezetőedzője. Később azonban az igazság is kibuggyant belőle, mikor elmondta, sokkal jobban foglalkoztatja a hétvégi derbi, mint a mai összecsapás.

„Pazzinit a Genoa elleni mérkőzésen fogom bevetni, ami sokkal fontosabb nekünk és a városnak is" - mondta őszintén a szakember. Az olaszok csapatában öt fiatal játékos is szerepet kaphat, Grieco, Rossini, Messina, Obiang és Krsticic is, így a kezdő tizenegy életkora 21 év lehet. Koman Vladimir, a Sampdoria magyar játékosa először léphet pályára ellenfélként a Puskás Ferenc Stadionban.

„Ismerek néhány jó játékost a Debrecenből, nagyon hideg lesz a mérkőzésen, és mivel már öt éve Olaszországban élek, ez kissé szokatlan lesz számomra, de ők is fázni fognak” – nyilatkozta a válogatott futballista, aki 350 vendégdrukker biztatására is számíthat.