Kézilabda EB

Horvátország segített az oroszoknak, legyőzték Spanyolországot

Kiélezett meccset játszott az I. csoport alsóházában található két csapat

A női kézilabda Eb középdöntőjének utolsó fordulójában egy góllal győzte le Horvátország Spanyolországot. Ennek köszönhetően Oroszország odaérhet a csoport harmadik helyére, ha Montenegró nem szerez pontot Dánia ellen.

Végig szoros meccset vívott egymással Horvátország és Spanyolország, az első félidőben egyik csapat sem tudott ellépni a másiktól. Egy-két góllal az ibériaiak vezettek, a szünet előtt azonban fordítani tudott Horvátország, és 11-10-es előnnyel vonulhattak pihenőre.

Fordulás után is ők szerezték az első gólt, de nem tudtak nagy különbséget kiharcolni. Sőt, kiegyenlítettek a spanyolok, és szinte végig szoros, döntetlen közeli volt az állás.

A hajrában aztán újítani tudtak a délszlávok, elléptek az ellenfelüktől, négy perccel a vége előtt három góllal vezettek. Spanyolország már hiába hajrázott, nem tudott egyenlíteni.

A horvát győzelemnek köszönhetően a spanyolok utolsók lettek az I. középdöntő csoportban, Oroszország pedig elérheti a harmadik helyet, és az összesített ötödik pozícióért játszott meccset, ha Montenegró nem szerez pontot Dánia ellen. Ha azonban Kindl Gabrielláék nem kapnak ki a skandinávoktól, ők játszanak a franciákkal.

Spanyolország - Horvátország 22-23 (10-11)