Rövidpályás úszó-vb

Gyurta Dániel 6. száz mellen

Verrasztó Evelyn 7. a 100 vegyes előfutamában

Van de Burgh széthúzta a mezőnyt a 100 méteres férfi mell döntőjében, így Gyurta Dánielnek nem nagyon volt esélye, hogy érmes pozícióba jöjjön fel a hajrában. Egy pozíciót vesztett az elődöntőben elért ötödik helyhez képest. Verrasztó Evelyn harmadik lett saját futamában a 100 vegyes elődöntőjében, összesítésben a hetedik helyen került a fináléba.

A férfiak 100 méteres mellúszásának döntőjében már az első hosszon ellépett a mezőnytől a dél-afrikai Van der Burgh, és ezzel jócskán széthúzta a mezőnyt. A második ötvenre Gyurta Dániel elég nagy hátrányban fordult, hatodik helyen állt.

Gyurta Dániel

Többen is nagyon együtt voltak, de csak az ezüstért csatázhattak. Van der Burgh magabiztosan nyert, mögötte az olasz Scozzoli és a brazil Silva végeztek. Gyurta a hatodik helyen zárt, 1.36 másodperccel maradt el a győztes 56.80-as idejétől.

Verrasztó Evelyn a 100 vegyes elődöntőjében volt érdekelt, és a holtversenyben elért második helyének köszönhetően az első futam négyes pályáján úszott. A saját futamában harmadik helyen végzett az ausztrál Ngawati és az amerikai Franklin mögött. A második futamban még négyen férkőztek be elé, így a hetedik helyen került a pénteki döntőbe a rövidpályás világbajnokságon.

A hölgyek 100 méteres hátúszását Natalie Coughlin nyerte Jing Zsao és Chang Gao előtt.