Rövid pályás úszó-vb

Döntőben Cseh is, Verrasztó is

  • MTI

Egy kivétellel sikerrel vették a csütörtök délelőtti akadályt a rövidpályás világbajnokság második napjának selejtezőiben medencébe szállt magyar úszók Dubajban.

Verrasztó Dávid és Cseh László 400 m vegyesen az ötödik (4:04.11 p) és a hatodik idővel (4:04.44) biztosította helyét a délutáni nyolcas döntőben. A délelőtti versengés legjobbjának az amerikai Ryan Lochte bizonyult (4:01.76), de ő is "tisztes távolságot" tartott Cseh világcsúcsától (3:57.27), amellyel a Kőbánya SC klasszis versenyzője tavaly decemberben, az isztambuli Európa-bajnokságon győzött.

Továbbjutott, s a délutáni elődöntőben a második legjobb eredmény (1:00.01 p) tulajdonosaként folytathatja 100 m vegyesen Verrasztó Evelyn: nála csak a világbajnoki csúcsot repesztő amerikai Ariana Kukors volt gyorsabb (59.14 mp) az előfutamokban.
Nem tudott ugyanakkor a legjobb 16 közé kerülni 50 m pillangón Dara Eszter (26.81), akinek be kellett érnie a 23. hellyel. A sikeres "hármakon" kívül még egy magyar szereplője lesz a délutáni vb-programnak: a 100 m mell döntőjében indul Gyurta Dániel, aki a tavalyi törökországi rövidpályás Eb-n ebben a számban ezüstérmesként zárt.