Európa Liga

Búcsúzott a címvédő, csoportelső a Manchester City

Az Atlético csak döntetlenre volt képes Leverkusenben

Az Atlético Madridnak mindenképp nyernie kellett volna a Bayer Leverkusen otthonában, hogy legyen értelme figyelniük az Arisz-Rosenborg meccs eredményét. Mivel azonban 1-1 lett a németországi találkozó vége, kiestek a spanyolok. A Manchester City döntetlennel is csoportelső lett.

Diego Forlán sétál a leverkuseni hóesésben

A címvédő Atlético csak akkor végezhetett volna a görög Arisz előtt, ha nyer a Leverkusen ellen. Ehhez képest nem sok mindenre voltak képesek a szakadó hóesésben. Tény, hogy az ilyen időjárás nem kedvez az általában technikásabb latin csapatoknak, de mindenképp többet kellett volna mutatniuk. A meccset nyíltan félvállról vevő Leverkusen csak egyszer került veszélybe, Forlán azonban akkor is a kapusba lőtte a labdát az ötösről.

A második játékrészben pedig végképp odalett a spanyolok minden reménye, ugyanis a hazaiak szereztek vezetést. Helmes lépett ki egy lefejelt labdával középen, és ki is használta a ziccert. (1-0)

Végül az egyenlítésre volt ereje az Atléticónak. A 72. percben Agüero harcolt a tizenhatoson belül, elkotorták előle a labdát, de az érkező Merida belőtte a kapuba. (1-1)

A későbbiekben nem változott az eredmény, így eldőlt, hogy az Atlético kiesett.

A csoport másik meccsén az Arisz Szaloniki Cesarec és Faty góljaival 2-0-ra győzte le a Rosenborgot, és megszerezték a második helyet a kvartettben.

B csoport:
Arisz Szaloniki - Rosenborg 2-0 (1-0)
Bayer Leverkusen - Atlético Madrid 1-1 (0-0)

A csoport végeredménye: 1. Bayer Leverkusen 12 pont, 2. Arisz Szaloniki 10, 3. Atlético Madrid 8, 4. Rosenborg 3

Az A csoportban már nem volt kérdés, hogy kik jutnak tovább, de a Manchester City és a Lech Poznan is megnyerhette volna a csoportot. Utóbbihoz azonban Tevezéknek nem szabadott volna pontot szerezniük. Erre volt is esély, hiszen a Juventushoz utaztak vendégségbe.

Mindkét csapatban a keveset játszók kaptak szerepet, és közülük Gainetti szerzett vezetést a Juvénak az első félidő végén. A Manchester azonban egyenlíteni tudott a második játékrészben Jo révén, és 1-1 lett a végeredmény.

Ezzel eldőlt, hogy hiába nyert a Lech Stilic 30. percben szerzett góljával Salzburgban, a City nyerte a csoportot jobb gólkülönbségével. Érdekes, hogy a Juventus nyeretlenül és veretlenül zárta a csoportkört. Hat meccs, hat döntetlen.

A csoport:
Red Bull Salzburg - Lech Poznan 0-1 (0-1)
Juventus - Manchester City 1-1 (1-0)

A csoport végeredménye: 1. Manchester City 11 pont (11-6), 2. Lech Poznan 11 (11-8), 3. Juventus 6, 4. Salzburg 2

A C jelű négyesben a Lille és a Gent egymás ellen döntötte el, hogy ki lesz a csoportmásodik. A franciák magabiztosan zárták rövidre a kérdést: Obraniak, Frau és Sow révén simán, 3-0-ra nyertek. Ezzel megelőzték a belgákat, és továbbjutottak a Sporting mögött.

A portugálok számára már nem volt tétje az utolsó fordulónak, ki is kaptak idegenben a Levszki Szófiától 1-0-ra.

C csoport:
Lille - Gent 3-0 (1-0)
Levszki Szófia - Sporting Lisboa 1-0 (1-0)

A csoport végeredménye: 1. Sporting Lisboa 12 pont, 2. Lille 8, 3. Gent 7 (8-13), 4. Levszki Szófia 7 (6-11)