Serie A

Adriano marad az AS Románál

  • MTI

Adriano, az AS Roma brazil támadója 2012-ig, szerződése lejártáig marad az olasz futballklubnál.

RomaA csatár személyesen erősítette ezt meg, cáfolva a távozásáról keringő pletykákat, amelyek jó ideje arról szóltak, hogy visszatér szülőhazájába, ahová egyként csalogatja a Flamengo, a Palmeiras és a Corinthians is.

"Csak az számít, amit én mondok ez ügyben, márpedig nem megyek sehová, boldogan folytatom az AS Roma csapatánál" - nyilatkozta a Corriere dello Sport csütörtöki számában Adriano, akit nyáron igazoltak le a fővárosiak.
A feltételezés, hogy hazatér, azt követően erősödött fel újfent, hogy az utóbbi időben több mérkőzésen sem jutott játéklehetőséghez a 28 éves brazil futballista, aki amúgy több olasz együttesben, így az Internazionaléban, a Fiorentinában és a Parmában is megfordult már korábban. Mellőzését részben sérülésével magyarázták, de tartós formahanyatlása állhat inkább a háttérben. Ami tény: az idén neki szavazták meg az úgynevezett Arany Kuka-díjat, amelyet az a játékos kap meg minden esztendőben, aki a legkiábrándítóbb teljesítményt nyújtja az olasz bajnokságban.
A brazil támadó immár harmadik alkalommal "érdemelte ki" a Rai Radio 2 díját. A rádióállomás hallgatói 2006-ban és 2007-ben - még az Inter játékosaként - látták őt az itáliai pontvadászat legrosszabbjának.