Jégkorong

A válogatottban bizonyíthatnak a fiatalok Jesenicében

Szlovénia, Norvégia és Ausztria az ellenfelek

Csütörtök estétől a szlovéniai Jesenicében szerepel a magyar jégkorong válogatott, amelyből sok rutinos játékos kimaradt. A helyükön fiatalok szerepelhetnek, és megpróbálhatják bizonyítani Ted Sator kapitánynak, hogy ott a helyük a tavaszi divízió I-es világbajnokságon. Az ellenfelek nem egyszerűek, jelenleg a házigazda szlovénok, Norvégia és Ausztria is az A csoporthoz tartozik.

A magyar válogatott kedden utazott el Szlovéniába, az utolsó pillanatban ketten maradtak ki a csapatból. Sikorcin Ladislav agyrázkódást szenvedett, Sille Tamás pedig fegyelmi eljárás miatt eltiltott. A helyükre Jánosi Csaba és Láda Balázs kerültek be.

Egyébként is jellemző, hogy az ismerős nevek többsége hiányozni fog a tornáról, Ted Sator szövetségi kapitány a fiataloknak akar lehetőséget adni a bizonyításra. Az áprilisi, Budapesten rendezendő divízió I-es világbajnokság előtt ez az utolsó torna, addig már csak néhány felkészülési találkozóra kerül sor. Így ez az utolsó lehetőség, hogy az újak helyet harcoljanak ki maguknak a végleges világbajnoki keretben.

A kapitány a védekezés fontosságát hangsúlyozta a torna előtt, de támadásban is kísérletezni fog. Ennek érdekében megbontotta klubokban meglévő sorokat is.

Csütörtök este negyed 8-tól Szlovéniával játszunk. A hazaiak közvetlenül a torna előtt cseréltek szövetségi kapitányt. Az amerikai John Harringtonnal nem tudtak megegyezni a folytatásról, így Matjaz Kopitar került a helyére. Meglátjuk, hogy ez milyen hatással lesz a teljesítményükre.

Pénteken Ausztria ellen folytatjuk a szereplést, szombaton pedig Norvégia ellen zárjuk a tornát. Mindkét mérkőzés 15:30 órakor kezdődik.

A magyar keret:

kapusok:
Bálizs Bence (Sapa Fehérvár AV19), Hetényi Zoltán (Sapa Fehérvár AV19), Rajna Miklós (Vasas HC)
hátvédek:
Hegyi Ádám (Dab.Docler), Pozsgai Tamás (Dab.Docler), Szirányi Bence (Vasas HC), Orbán Attila (Sapa Fehérvár AV19), Hüffner Adrián (Vasas HC), Svasznek Bence (Vasas HC), Maklári Erik (Sapa Fehérvár AV19), Láda Balázs (Miskolci Jegesmedvék)
csatárok:
Fekete Dániel (Sapa Fehérvár AV19), Nagy Gergő (Sapa Fehérvár AV19), Magosi Bálint (Dab.Docler), Kovács Csaba (Sapa Fehérvár AV19), Jánosi Csaba (FTC-Orangeways), Sofron István (Sapa Fehérvár AV19), Azari Zsolt (Dab.Docler), Galanisz Nikandrosz (Dab.Docler), Benk András (Sapa Fehérvár AV19), Kiss Ákos (Dab.Docler), Dubek Vladimir (Miskolci Jegesmedvék), Vaszjunyin Artyom (Sapa Fehérvár AV19)