Rövidpályás úszó-vb

Jakabos Zsuzsanna ötödik lett 400 vegyesen

A magyar úszónő végig nagy hátrányban versenyzett

Jakabos Zsuzsanna végig nagy hátrányban versenyezve az ötödik helyen végzett a 400 méteres vegyesúszás döntőjében. A Hosszú Katinkát is legyőző spanyol Belmonte győzött.

Jakabos Zsuzsanna a legjobb idővel került döntőbe 400 méteres vegyesúszásban, és mivel ez a fő száma, így jó szereplésben reménykedtünk. Sajnos a remény remény maradt, ugyanis esélye sem volt a győzelemre, de még a dobogóra sem.

A két kínai, Je és Li indították a legkeményebben a versenyt, gyorsan lehagyták az első fordulóhoz még elsőként érkező Jakabost. A magyar versenyzőnek hátúszásban kellett volna előnyt szereznie, de egyre jobban lemaradt. Ráadásul a mellen kiváló Miley-t sem tudta leszakítani. A brit versenyző utól is érte a harmadik úszásnemben, ráadásul Belmonte is ekkor lépett el.

Jakabos Zsuzsanna a dubaj rövidpályás úszó-világbajnokságon a női 400 méteres vegyesúszás után.

A gyorsúszásban már akkora volt Jakabos Zsuzsanna hátránya, hogy nem volt valódi esélye a felzárkózásra, így az ötödik helyen zárt. A versenyt Belmonte nyerte, aki több mint nyolc másodpercet javított az elődöntős idején. A két kínai állhat még mellé a dobogóra. Jakabos, akinek délelőtti úszása könnyednek tűnt, csak 48 századmásodperccel úszott jobbat, mint az előfutamban.

Meg kell jegyeznünk egyébként, hogy bántóan üres a dubaji uszoda. Szép dolog, hogy a Közel-Keletet be akarjuk vonni a sportéletbe, csak épp úgy tűnik, őket érdekli a legkevésbé a program.