Rövidpályás úszó-vb

Hetedik a 4x200-as gyorsváltó, megvan az év első világcsúcsa

A kínaiak majdnem három másodperccel úsztak jobbat, mint a hollandok két éve

A mieink a várakozásoknak megfelelően nagy hátrányban voltak a 4x200 méteres gyorsváltó döntőjében a rövidpályás úszó világbajnokságon. Négy csapat is a korábbi világcsúcson belül végzett, közülük Kína toronymagasan nyert. Így tehát nem maradt világcsúcs nélkül a csodadresszek utáni első év sem.

Nem a magyar váltóról szólt a döntő, már az első hosszokon eldőlt, hogy a várakozásoknak megfelelően nincs esélyünk a győzelemre. Verrasztó Evelyn és Mutina Ágnes az ötödik helyen tartotta a csapatot, Hosszú Katinka és Dara Eszter egy-egy hellyel csúszott vissza, így a hetedik helyen zártunk.

Az elején a franciák vezettek, majd a harmadik embertől Kína vette át az első helyet, a legjobbak végig világcsúcs részidőn belül úsztak. A hajrában pedig a kínaiak egyre nagyobb előnyre tettek szert a medencében úszó vetélytársak és a korábbi rekord előtt is.

Végül közel három másodperccel dőlt meg a világcsúcs, amelyen belül végzett a jól hajrázó Ausztrália valamint Franciaország és az Egyesült Államok is. Ezzel eldőlt, hogy ezúttal sem lesz világrekord nélküli az év, ahogy korábban a FINA megalakulása óta soha.

A nap krónikájához hozzátartozik még, hogy a férfiak 4x100-as döntőjét Franciaország nyerte Oroszország és Brazília előtt.