Rövidpályás úszó-vb

Gyurta Dániel ötödikként döntős, Cseh kiesett

Cseh a 11. időt érte el

Gyurta Dániel megtartotta a délelőtti helyezését, ötödik helyen jutott a 100 mell döntőjébe. Az első aranyérmet Ryan Lochte szerezte 200 méteres gyorsúszásban.

Gyurta szokásos taktikájával úszott a 100 méteres mellúszás elődöntöjében. A kezdésnél igyekezett a mezőnnyel menni, a végén pedig nagy hajrát vágott ki. Az erősebbik futamban elért ötödik helye összesítésben is ugyanerre a pozícióra volt elég. A legjobb idővel, 57.18 másodperccel Mihail Alexandrov jutott tovább, Gyurta 66 századdal maradt el tőle. A nyolcadik helyen holtverseny alakult ki Brenton Rickard és Shuai Wang között, így nekik még egyszer úszniuk kell egymás ellen, hogy eldöntsék, melyikük döntőzhet.

Cseh László a 100 méteres pillangóúszás elődöntőjében a saját futamában a hatodik helyen zárt, összesítésben pedig a 11. helyen végzett. Albert Subirats úszta a legjobb időt, 50.51-et, Laci 51.29-et úszott.

A nap és az egész viadal első döntőjét Ryan Lochte nyerte. Cseh László és Verrasztó Dávid egyik legnagyobb vegyesúszó ellenfele 200 gyorson versenyzett, és az orosz Izotov valamint a tunéziai Mellouli előtt nyert.