NHL

A Philadelphia 12 győzelemnél állította meg a Penguinst

A Pingvineket legyőző Philadelphia a liga első helyét is átvette

A Pittsburgh Penguins sorozatban tizenkét győzelmet ért el az NHL-ben, és sokan már a kilencvenes években elért, klubrekordot jelentő sorozatot kezdték emlegetni, legnagyobb divízióbeli ellenfelük a Philadelphia azonban megállította Crosby-ékat. A győzelemmel ráadásul a csoport és a liga első helyét is átvette a Flyers. A Toronto Edmontonban nyert magabiztosan.

Az Atlanti csoport rangadóján a Flyers kezdett jobban, az első harmad közepén megszerezték a vezetést. Csak a második játékrész közepén tudott egyenlíteni a Pittsburgh, Malkin talált be egy emberelőnyös szituációból.

A Philadelphia Flyers játékosai örülnek egy gól után

Mindössze négy perc múlva azonban újra a hazaiak vezettek Zherdev révén. A Penguinsnek megint létszámfölényre volt szüksége az egyenlítéshez, és megint Malkin lőtt gólt a harmadik harmad elején. Többnyire jól védekeztek ugyan a vendégek emberhátrányban, bő tíz perccel a vége előtt azonban Scott Hartnell tette bele jól a bottját egy löketbe egy kiállítás alatt, és ezzel a Philadelphia megszerezte a győzelmet.

A Pittsburgh győzelmi sorozata tehát véget ért, ráadásul a vereséggel elvesztették a liga és a csoportjuk első helyét is, és mivel a konferencia tabelláján a csoportelsők kiemeltek, ott egyből a negyedik helyre estek vissza.

A keddi játéknap másik találkozóján az Edmonton fogadta a Torontót, és a hazaiaknak nem sok közük volt a meccshez. Phaneuf góljára Eberle ugyan még válaszolt az első húszpercben, Grabovski, Versteeg és Kessel találata azonban a Maple Leafs sima, 4-1-es győzelmét jelentette. A két csapat továbbra is együtt szerénykedik az alsóházban.

Eredmények:

Philadelphia Flyers-Pittsburgh Penguins 3-2
Edmonton Oilers-Toronto Maple Leafs 1-4