Olimpia

Támadják, de nincs veszélyben a müncheni pályázat

  • MTI

A bajor földbirtokosok tiltakozása ellenére sem került veszélybe München pályázata, amellyel a 2018-as téli olimpia megrendezéséért száll harcba a német város.

"A kandidálásunkat semmi sem veszélyeztetheti" - szögezte le Michael Vesper, a Német Olimpiai Bizottság (DOSB) vezetője kedden, miután kiderült, hogy 59 garmisch-partenkircheni földtulajdonos bejelentette: nem bocsátja rendelkezésre területeit az ötkarikás játékok versenyeinek megrendezéséhez. A Süddeutsche Zeitung című napilap információi szerint a gazdák levélben tájékoztatták erről a bajor tartományi hivatalt.

"Vannak még tisztázatlan részletek területhasználati kérdésekben, de hamarosan ezekre is találunk megoldást, így a pályázat semmiképpen sem kerül veszélybe" - nyilatkozta Siegfried Schneider, a tartományi hivatal vezetője.

A földbirtokosok ugyanakkor levelükben azzal fenyegetőztek, hogy ha München december 22-ig nem vonja vissza pályázati szándékát, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság számára (NOB) is egyértelművé teszik, hogy földjeiken nem fognak ötkarikás versenyeket engedélyezni.

A pályázóknak 2011. január 11-ig kell benyújtaniuk hivatalos kandidálásukat a NOB-nak, amely július 6-án, a dél-afrikai Durbanben dönt a végleges helyszínről. München mellett a francia Annecy és a legnagyobb esélyesként számon tartott dél-koreai Pjongcsang van versenyben.