Kézilabda

Nagy László újra kerettag

  • MTI

Nagy László ismét helyet kapott a magyar kézilabda-válogatott bő keretében; a 28 játékosból kerül ki az a 16, aki szerepelhet a január 13. és 30. közötti svédországi olimpiai kvalifikációs világbajnokságon.

A Barcelona világklasszis átlövője másfél éve nem játszott a csapatban, és egy hónapja jelezte: addig nem jön, amíg az általa felvetett gondok (például a sportolók napidíja és biztosítása) nem oldódnak meg. Nagy mellett kiálltak a társak, akik tárgyalást kezdeményeztek a szövetséggel, és most esély mutatkozik arra, hogy vállalja a vb-szereplést.

A magyarok a svédországi tornán az izlandi, a norvég, a brazil, a japán és az osztrák csapattal vannak azonos csoportban.

A bő keret:
Kapusok: Fazekas Nándor (MKB Veszprém), Liszkai Szilveszter (MKB Veszprém), Mikler Roland (Pick Szeged), Szente Gábor (Tatabánya Carbonex), Tatai Péter (Pick Szeged).
Jobbszélsők: Gulyás Péter (MKB Veszprém), Harsányi Gergely (Tatabánya Carbonex), Iváncsik Tamás (MKB Veszprém).
Jobbátlövők: Ancsin Gábor (RN Löwen-TSG Lu.-Friesenheim), Laluska Balázs (MKB Veszprém), Mocsai Tamás(SG Flensburg), Nagy László (FC Barcelona).
Irányítók: Császár Gábor (MKB Veszprém), Eklemovics Nikola (MKB Veszprém), Lékai Máté (Pick Szeged), Nagy Kornél (MKB Veszprém).
Beállósok: Gál Gyula (HC Croatia Zagreb), Pordán Bálint (Tatabánya Carbonex), Schuch Timuzsin (HCM Constanta), Zubai Szabolcs (Pick Szeged).
Balátlövők: Halász Máté (Tatabánya Carbonex), Ilyés Ferenc (TBV Lemgo), Katzirz Dávid (Pick Szeged), Perez Carlos (MKB Veszprém).
Balszélsők: Iváncsik Gergő (MKB Veszprém), Németh Tamás (FTC Sporek), Vadkerti Attila (Pick Szeged), Törő Szabolcs (Pick Szeged).