Rövidpályás úszó-vb

Hosszú Katinkának nincs ideje az átállásra

  • MTI

Tizenhat órás repülés után kedd este szerencsésen megérkezett Los Angelesből Dubajba, a szerdán kezdődő rövidpályás úszó-vb színhelyére Hosszú Katinka.

FINAAz Amerikában tanuló világ- és Európa-bajnoknőnek az átállásra nem marad ideje, mert már a nyitónapon kemény feladatok teljesítése vár rá, és fogalma sincs, hogy sikerül neki a bemutatkozás.
"Az utat nagyrészt alvással, pihenéssel töltöttem, a dolognak ez a része rendben van, azt viszont elképzelni sem tudom, hogy holnap a medencében mi lesz. Sajnos korábban nem jöhettem, mert még a reptérre indulás előtt nem sokkal is vizsgáznom kellett az egyetemen - mondta el az MTI-nek dubaji landolását követően. -Ilyen helyzetben még életemben nem voltam, hogy szinte egyenesen az uszodába essek be egy világversenyen, az átállást szolgáló megfelelő pihenőnapok nélkül. Meglátjuk, mi lesz, zsákbamacskának érzem az egészet, csak reménykedni tudok benne, hogy sikerül jól teljesítenem. Szerdán a versenyprogram ráadásul igen feszes, hiszen délelőtt indulok 200 pillangón és a 4x200-as gyorsváltó tagjaként is, és mindkét számnak még aznap délután meglesz a döntője is, úgyhogy ez kapásból négy kőkemény próbát jelent."
Hogy a fizikain kívül kellő lelki erő is szükségeltetik egy ilyen nyitányhoz, nyilvánvaló, és Katinka ez utóbbihoz még az indulás előtt szerzett muníciót:
"Az utolsó vizsgám éppenséggel pszichológia volt, ami nagyon jól sikerült, a pszichémnek is jót tett, talán ez is segít holnap, meg a világbajnokság további napjain is…" - mondta.