Botrány

Folytatódik a Tévez-saga, a City kész perre menni!

Egyre durvul a Carlos Tévez-Manchester City botránykrónika: az argentin legutóbb azzal fenyegetőzött, ha főnökei nem engedik el, akkor visszavonul, de a klub sem hagyja magát: ha önként nyugdíjazza magát csapatkapitányuk, akkor bíróságra viszik az ügyet, 50 millió fontra perelnék az argentint!

Háborúzik egymással Tévez és a Man. City

Carlos Tévez talán maga sem gondolta, hogy magánéleti problémái ide vezetnek: felesége, Vanessa februárban hozta világra második lányukat, férje ekkor hazautazott Buenos Airesbe. A klubtól majd' kéthetes szabadságot kapott, Manchesterben sokáig nem is tudták, mikor tér vissza csapatkapitányuk. Aztán kiderült, hogy Tévez egyenes ági örököse John Terrynek, a hírek szerint terhessége alatt rendszeresen csalta feleségét egy modellel. Állítólag amíg felesége lábadozott a szülés után, akkor is találkozgatott szeretőjével, a Daily Mirror szerint Angliába is együtt repültek vissza.

Nejével azóta - érthető módon - megromlott kapcsolata, az asszony Argentínában neveli két kislányukat, esze ágában sincs Angliába költözni. Téveznek viszont nagyon hiányzik a család, mindent hajlandó feláldozni értük. Már nyáron a Boca Juniorsba akart igazolni, januárban pedig ha törik, ha szakad, hazájába, vagy legalábbis spanyol ajkú országba akar szerződni, mivel állítólag felesége spanyol nyelvterületre hajlandó lenne követni. Klubja azonban egyáltalán nem akarja elengedni aranytojást tojó tyúkját, hiszen Tévez a kínzó honvágy ellenére remekül teljesít, a kékmezesek vezéregyénisége, 10 góllal a második a Premier League góllövőlistáján, és hármat az Európa Ligában is vágott. Viszont magánakcióját is egyre kevésbé tolerálják, a The Daily Mirror szerint a Man. City 50 millió fontra perli be a játékost, ha az beváltja fenyegetését: amennyiben nem engedik el - hazájába, vagy máshová - akkor szögre akasztja a soplist.

A Tévez-Manchester City botránykrónika:

- Augusztusban a Man. City 1,5 millió fontos "pluszpénzzel" bírta maradásra amúgy is a legjobban fizetett játékosát (200 ezer font/hét).

- December 4-án, a Premier League 16. fordulójában a Bolton ellen Roberto Mancini a 90. percben lecserélte a csapatkapitányt. Tévez ordítva adta tudtára az olasz trénernek nemtetszését.

- December 12-én a csapat nyilatkozatában megerősítette, hogy Carlos Tévez a West Ham United elleni bajnokit követően írásos kérelmet nyújtott be a klubvezetésnek, melyben arra kérte főnökeit, januárban engedjék máshová szerződni. A City természetesen elutasította a beadványt.

- Rögtön ezután Tévez még tovább ment, az elutasításra zsarolással reagált: annyira elege van a Cityből, hogy inkább felhagy a labdarúgással, ha nem hajlandóak felbontani szerződését, ami papíron még három és fél évig köti a City of Manchester Stadionba.

- Tévez után élénken érdeklődik a Real Madrid és a Barcelona is, a királyiaknál igazából helyet sem kellene szorítani neki, tökéletesen pótolhatná honfitársát, a sérült Gonzalo Higuaínt. Klubja legalább a szezon végéig maradásra bírná Carlitost, a nyáron hajlandóak lennének tárgyalni az esetleges transzferről.

Folytatása - ebben egészen biztosak lehetünk - következik.