Kézilabda EB

Montenegró kikászálódott a gödörből, Spanyolország kiesett

A délszlávok végig vezettek

Zaklatott találkozón győzte le Montenegró Spanyolországot. A meccsen rengeteg volt a technikai hiba, támadásban nagyon keveset mutattak a csapatok. A hajrában a délszláv együttes nyugodott meg hamarabb, ennek köszönhetően végül győzni tudtak.

A Kékes-Kékes bírópárosnak rengetegszer kellett támadószabálytalanságot fújnia a Montenegró-Spanyolország mérkőzésen. Nem csak belemenésekből, hanem lépéshibákból és lábra passzolt, ejtett labdákból is nagyon sok volt. Ennek megfelelően nehezen alakult ki folyamatos játék, kapkodó rohanást láthatott a kis létszámú közönség.

Montenegró lépett el először az első félidőben, de a spanyolok vissza tudtak zárkózni. Ezt később is többször megtették, de ők nem tudták átvenni a vezetést. Mindkét csapat masszívan védekezett, jól követték lábbal az ellenfelek mozgását, és ennek köszönhetően ritkán alakultak ki ziccerek. A gólok sokszor megpattanó, vagy egyéni akcióból elengedett lövésekből születtek. A szünetre 12-12-vel vonultak a csapatok.

A második félidőben sem sokat változott a játék képe: Montenegró vezetett, Spanyolország zárkózott. A kulcsidőszak az utolsó tíz percben jött el, amikor a balkániak 19-17-es vezetést szereztek. A spanyol szövetségi kapitány szűk öt perccel a vége előtt időt kért, de az ellenfél jött ki jól a lélegzetvételnyi szünetből.

Az ibériaiak ugyanis nem tudtak megnyugodni, míg riválisuk igen, és az utolsó két percre fordulva már öt gól volt a két csapat között. Gyakorlatilag eldőlt a találkozó, és Montenegrónak már az is belefért, hogy két kiállítást is összeszedtek, és visszaengedték két gólra Spanyolországot. Többre ugyanis nem volt idő.

Győzelmükkel négy pontjuk van, míg a spanyolok továbbra is pont nélkül állnak, és elbúcsúzhatnak az elődöntős álmaiktól.

A középdöntő I. csoportjában

Spanyolország - Montenegró 20-22 (12-12)