NBA

Duncan túl az 1000. meccsén, régi önmagát idézi a Knicks

A Lakers a New Jersey-t verte

Tovább menetel a San Antonio Spurs, amely a Portland legyőzésével már 20-3-as mérleget hozott össze az NBA-ben. A csapat legendás csatára, Tim Duncan az 1000. találkozóját játszotta vasárnap este. A New York Knicks tovább nyújtotta győztes sorozatát, és Amare Stoudemire ismét elérte a harmincpontos határt. Kobe Bryant 32 ponttal vezette győzelemre a Lakerst.

A Portland ugyan jobban kezdett, mint a Spurs, de Popovich gyors időkérése után összekapták a védekezésüket, és az első negyedet már kilencpontos előnyben zárták. Richerd Jefferson különösen kiemelkedett hátul, kilenc ponton tartotta a 18 feletti meccsenkénti átlaggal rendelkező Brandon Roy-t. Az ünnepelt, Duncan 13 lepattanót szerzett, tehát szintén sokat tett hozzá a játékhoz. Elöl a padról beszálló Hill villogott, 22 pontjával az egész mezőny legeredményesebbje lett. A San Antonio végül magabiztos, 17 pontos előnnyel nyert.

A New York Knicks tizenhat éve nem produkált olyat, mint az elmúlt hetekben. Sorozatban nyolcszor győztek, ráadásul Amare Stoudemire sz összes találkozón 30 pontig vagy afölé jutott, ezzel klubcsúcsot állított fel. Rajta kívül sokan dobtak még eredményesen - tehát nem a védekezés dominált -, de csapattársa, Ray Felton különösen jó volt, hiszen 19 pontja mellé 17 asszisztot jegyzett, azaz igen masszív dupla duplát ért el. Kettőjük vezérletével 129-125-re győzték le a Denvert.

A Los Angeles Lakers hazai pályán próbált javítani az utóbbi találkozók rossz mérlegén, és sikerrel jártak. Elsősorban Bryant 32 pontjának köszönhetően, amihez Odom 22-t, Gasol 15-öt tett hozzá. A spanyolnak mégsem a támadójátéka volt dicsérhető (19 dobásból mindössze 6 sikeres), hanem a 11 lepattanója és az öt blokkja. Ennek is köszönhető, hogy a Nets csak 92 pontig jutott, a Lakers pedig nyerni tudott.

A Cleveland katasztrofálisan teljesített, 77 pontra voltak képesek az Oklahoma 106-jával szemben, az Orlando a Clippers ellen szakította meg négymeccses vereségsorozatát, a Philadelphia pedig magabiztosan verte a Hornetset hazai parketten.

Eredmények:

New York Knicks-Denver Nuggets 129-125
Philadelphia 76ers-New Orleans Hornets 88-70
New Jersey Nets-Los Angeles Lakers 92-99
San Antonio Spurs-Portland TrailBlazers 95-78
Oklahoma City Thunder-Cleveland Cavaliers 106-77
Los Angeles Clippers-Orlando Magic 85-94