NHL

A Washington beleszaladt a késbe a Rangers ellen

Gödörben a fővárosiak, sorozatban harmadszor vesztettek

Sorozatban harmadszor kapott ki a Washington Capitals, ezúttal a New York Rangers páholta el őket. Az Anaheim fölényesen verte a Minnesotát, a Vancouver pedig Edmontonban győzött az NHL vasárnap esti programjában.

A Washington Capitals egyre mélyebbnek tűnő gödörben van, vasárnap este hatalmas verést kaptak New Yorkban. A hazaiak az első harmad végén szereztek vezetést, majd a második elején nagy rohamot vezettek. Négy és fél perc alatt újabb három gólt lőttek, ezzel gyakorlatilag el is döntötték a meccset. Alexander Ovecskin nehezen viselte a kudarcot, a játékrész közepén egy bunyót is kiprovokált, de még abban is ő maradt alul a végén.

A Washinton és a New York játékosa verekszik a két csapat NHL-mérkőzésén

A hátralévő időben a Rangers még háromszor betalált, és végül 7-0-ra verték a fővárosiakat. Lundqvist kapuját tehát nem lehetett bevenni, Varlamovnak viszont nem volt kellemes estéje. A Washington harmadik vereségét szenvedte el sorozatban, és ezzel lassan, de biztosan húzza magára a riválisokat a tabellán. Most még az ötödikek, de jó néhány közvetlenül mögöttük álló is kevesebb meccset játszott.

Az Anaheim szintén hazai jégen tudott nyerni, a Minnesota volt az áldozat. Perry már a 19. másodpercben vezetéshez juttatta a Kacsákat, majd Burns egyenlítése után Getzlaf duplájával léptek el. A "félidő" környékén Zsidlicki szépített a Wildból, de Perry még kettőt lőtt (ezzel mesterhármast ért el), és Ryan is betalált, így 6-2-re nyert a Mighty Ducks.

Edmontonban a Vancouver lőtte az első gólt a hetedik percben, majd a másodikat is a középső harmad hetedik percében. Az Oilers hiába próbálkozott, csak öt másodperccel a lefújás előtt tudtak betalálni, egyenlíteni pedig nem maradt idő, tehát a Canucks nyert 2-1-re.