Kézilabda EB

Ukrajna ellen javítani kell a válogatottnak

Két ponttal a negyedik helyről vág neki a magyar női kézilabda-válogatott az Európa-bajnokság középdöntőjének. Vasárnap este Ukrajna lesz az első ellenfél, amely egyrészt nulla pontos, másrészt a kontinensviadal előtt már legyőztük őket felkészülési meccsen. Keleti szomszédaink ellen a norvégoktól elszenvedett zakó után behívott Tóth Tímeával kigészülve száll harcba Mátéfi Eszter csapata.

Az ukránok következnek az Eb-nA november végi Telenor Kupán a magyar lányok 30-27-re verték az ukránokat, a győzelem most sem tűnik túl nehéz feladatnak, mint ahogy egyik középdöntős ellenfelünk ellen sem. Vasárnap este a sebtiben behívott Tóth Tímeával áll ki a válogatott, Mátéfi Eszter szövetségi kapitány az előzetesen megbeszéltek szerint - ha szükség van rá, és ha Tóth állapota is engedi - a norvégok elleni súlyos vereség után riadóztatta a váci átlövőt. Ábrahám Szilvia került ki a keretből, de továbbra is Norvégiában marad.

Remélhetőleg a pénteki, megalázó vereség a társrendező, házigazda norvégok ellen már a múlté, és az első két csoporttalálkozón láttotakhoz hasonló remek magyar teljesítménynek, góloknak örülhetünk a középdöntő első felvonásán. Az elődöntőbe jutás továbbra sem tűnik elérhetetlen álomnak, ehhez először az ukránok ellen kell nyernünk. A mérkőzés 18:15-kor kezdődik Lillehammerben.

A II. csoport menetrendje a középdöntőben (Lillehammer):

December 12., vasárnap:

Magyarország-Ukrajna
Hollandia-Franciaország
Norvégia-Svédország


December 14., kedd:

Magyarország-Hollandia

Svédország-Franciaország

Norvégia-Ukrajna

December 15., szerda:

Magyarország-Svédország
Ukrajna-Franciaország
Norvégia-Hollandia

A középdöntő II. csoportjának állása: 1. Norvégia 4 pont, 2. Svédország 4, 3. Hollandia 2, 4. Magyarország 2, 5. Franciaország 0, 6. Ukrajna 0.