Jégkorong

Énekes Lajos szerint fontos lenne győznie az AV19-nek Ljubljanában

A pénteki győztes mérkőzés után a vasárnap már Szlovéniában lépnek pályára a fehérvári hokisok.

SAPAPénteken két pontot szerzett a Sapa Fehérvár AV19 csapata az EBEL-ben a Medvescsak Zágráb ellen. A fehérvári alakulat azonban nem dőlhet hátra, hiszen vasárnap már Ljubljanában lép pályára, ahol szintén van esélye a győzelemre. A csapat pályaedzője, Énekes Lajos a klub hivatalos oldalán beszélt a legutóbbi mérkőzés tapasztalatairól, és a vasárnapi szlovén túráról is.

"Keményen megküzdöttünk a sikerért egy nehéz mérkőzésen. Nem kezdtünk rosszul, de mégis az ellenfél szerezte meg a vezetést. A második harmadban igyekeztünk javítani a játékunkon, de ez csak a kapura lövések számában mutatkozott meg. A harmadik harmadban aztán végre be is találtunk, és ez meghozta a várt lendületet. Onnantól megállíthatatlanok lettünk. Jópár remek egyéni teljesítményt figyelhettünk meg, de fontos lenne, hogy ezek hatvan percen át egyenletesen jelentkezzenek. Mindenesetre örülünk a győzelemnek" – elemezte a legutóbbi mérkőzést a szakember.

Énekes Lajos természetesen kitért az Olimpija Ljubljana elleni mérkőzésre is, ami a szokottnál is fontosabb lehet a gárda életében.

"A legutóbbi alkalmakkor a meccs elején nem tudtuk felvenni a ritmust. Változtattunk az edzésmunkán és a taktikán, remélhetőleg, ennek révén előre tudunk lépni. Nagyon fontos lenne, hogy nyerjünk az Olimpija ellen, egyrészt a két pont miatt, másrészt az önbizalmunk miatt. A Ljubljana jó formában van, de meg szeretnénk mutatni, hogy mi vagyunk a jobbak" - mondta a fehérvári csapat pályaedzője.