Premier League

A City nem engedi el Tévezt

Carlos Tévez nem bír honvágyával, ezért beadta hivatalos átigazolási kérelmét, már januárban hazatérne Argentínába. A csatárnak nagyon hiányzik hazájában élő családja, és megromlott viszonya Roberto Mancini menedzserrel is. A Manchester Cityt viszont nem hatotta meg Tévez siráma, és természetesen visszautasította azt.

Carlos Tévez nem bírja családja nélkülA klub nyilatkozatban erősítette meg, hogy Tévez valóban hivatalos úton kérte, hogy engedjék el Manchesterből - közvetlenül azután, hogy szombaton győztek a West Ham United ellen, és a tabella második helyére ugrottak -, de természetesen egyből elutasították kérelmét.

"A klub rendkívül csalódott a kialakult helyzet, különösen Carlos képviselőjének akciója miatt" - olvasható a City hivatalos nyilatkozatában.

"Carlos ötéves szerződéséből még három és fél év van hátra, ő a legjobban fizetett játékos a Manchester City Football Clubban."

Tévez családjára hivatkozva kérte szerződése felbontását, két lánya Argentínában él, felesége ugyanis hazaköltözött velük, miután kiderült, hogy férje nem csak mellette keresi a boldogságot. A háttérben pedig megromlott a viszonya Roberto Mancini szakvezetővel is, bár ezt cáfolják az érintettek. A múlt szombati, Bolton elleni bajnokin az olasz az utolsó percekben lecserélte Tévezt - a győztes találat szerzőjét - aki üvöltve adta a tudtára nemtetszését. Néhány hete pedig visszavonulását is meglebegtette, de ezt aztán a Man. City saját lapjában cáfolta.

Tévez egyébként szárnyal az őszi szezonban, 10 gólt és négy gólpasszt jegyez eddig, és a többi sztárjátékos ellenére is az argentin a kékmezesek motorja. A Citynek semmi oka rá, hogy elengedje csapatkapitányát, így Téveznek alighanem más úton-módon kell rendezni magánéleti problémáit.