Aranylabda

Sneijdert kihagyni igazságtalanság volt - Platini

Michel Platni szerint az Inter középpályása megérdemelné, hogy a FIFA-Aranylabda szavazás három jelöltje között legyen. Azt is bevallotta, hogy az Internek szurkol a klub-világbajnokságon.

Michel Platini, az UEFA elnöke a La Gazzetta dello Sportnak adott nyilatkozatában fejtette ki véleményét az idei Aranylabda-szavazás jelöltjeiről. "A sorrend szerintem Xavi, Sneijder és Iniesta. Igazságtalannak tartom, hogy az Inter játékosa nem került be a legjobb háromba. Mindössze egy gólon múlott, hogy nem nyert meg mindent idén" - utalt Platini a holland középpályásra, aki az Interrel idén olasz bajnokságot, kupát, Bajnokok Ligáját és Olasz Szuperkupát nyert, csupán a vb-címről maradt le, az Aranylabda egyik legfőbb esélyese, Iniesta vb-döntőben szerzett találata miatt.

Platini a most zajló klub-világbajnokság kapcsán elárulta, hogy a kék-feketékért szorít: "az UEFA elnökeként az Internek szurkolok. Amióta megválasztottak, csak európai csapat nyert."

A klub-világbajnokságon az Inter az elődöntőben a mai Szongnam Ilhva Csonma (dél-koreai) - al-Vahda (egyesült arab emírségekbeli) mérkőzés győztesével találkozik szerdán.