MTK

NB I-hez méltatlan hibákat követtünk el - Garami

Címkék:

Garami József szerint csapatában kevés az érett, minőségi játékos, aki el tudta volna dönteni a mérkőzéseket.

MTKAz őszi szezon végeztével az MTK-nál is értékelték az idény első felét. Garami József, a csapat szakmai igazgatója pénteken idei utolsó edzését tartotta a csapatnak, ezt követően nyilatkozott az együttes hivatalos honlapjának.

„A nyári átigazolási időszakban a tavalyi keretből tizenhárom játékos távozott. A kapusok közül Szántai, Filipovics és Szentpéteri, a védelemből Pintér, Balogh, Rodenbücher, Hídvégi és Vági, a középpályáról Zsidai, Melczer és Szatmári, a támadók közül pedig Kulcsár és Lázok. Helyükre az eddig kölcsönben szereplő játékosok érkeztek, Hegedüs és Sütő, ezen kívül Vukadinovicsot, Zámbót és Skribát szerződtettük. Rajtuk kívül saját nevelésű játékosok kerültek a keretbe, ebből kellett új csapatot kialakítani. Figyelembe véve a nagy játékos mozgást és a keret erejét a vezetés eredményességi célként a 6-10. hely megszerzését tűzte ki” - mondta az idős szakember.

Ennek ellenére a csapat remekül rajtolt a bajnokságban, amit Garami a kiválóan sikerült felkészülésnek tulajdonít.

„Nagyon jól sikerült a felkészülés, és nagyszerű rajtot vettünk. A 7. forduló után a csapat 14 ponttal az előkelő második helyen állt. Amilyen jól szerepeltünk azonban az első hét fordulóban, olyan gyengén sikerültek a 8-15. forduló mérkőzései, melyeken mindössze öt pontot szereztünk, valamint elveszítettük az előrehozott tavaszi első meccset” - nyilatkozta a kék-fehérek szakvezetője.

A szakmai igazgató a rosszul sikerült időszak tapasztalatait is hasznosítaná a tavaszi szezonban.

„Egyértelmű, hogy ebben az időszakban 2-3 mérkőzésen az ellenfél lényegesen jobb volt, és győzelmet érdemelt. A többi vesztes meccsen bármilyen eredmény születhetett volna, de ezek az esetek nagy többségében nem a javunkra dőltek el. Egyrészt kevés volt az egyes csapatrészekben az érett minőségi játékos, aki képes lett volna a javunkra fordítani a mérkőzéseket, másrészt ezeket a kiegyenlített mérkőzéseket leginkább az NB I-es szinthez méltatlan egyéni hibák és rutintalanság miatt vesztettük el. Természetesen fontosnak tartom, hogy az egyes mérkőzések vizsgálatával alaposan kielemezzem az őszi szezon első és második részében nyújtott teljesítmény különbség okát, és ennek tapasztalatait felhasználjam a tavaszi szezonban” - mesélt az őszi szezon rosszul sikerült időszakáról Garami József.