NB I

Illés reagált a szombathelyi ügyvezető szavaira

Illés Béla elárulta, amennyiben a szombathelyi önkormányzat nem velük képzeli el a jövőt, továbbállnak.

HaliIllés Béla, a Szombathelyi Haladás társ-ügyvezetője, a csapatot 44%-ban birtokló Halmill Kft. egyik tulajdonosa a vasi klub honlapján beszélt a csapat körüli ügyekről.

“Az ősz eleje nem úgy sikerült, ahogy elterveztük, ezen kár vitatkozni, de azt gondolom, hogy az utóbbi idők eredményei alapján kijelenthetjük, reménykedhetünk egy jó tavaszi szereplésben. A jelenlegi keretet is erősnek tartom, természetesen szeretnénk igazolni, de az igazolások mennyiségét és minőségét az anyagiak alaposan befolyásolják, de például egy Halmosi Péterért mindent meg kell tenni, hogy Szombathelyre jöjjön” – mondta az MTK egykori legendás 10-ese.

A korábbi válogatott futballista kitért azokra a vádakra, miszerint cége tartozik a klubnak, valamint arról is beszélt, hogy a klub ügyvezetője, Deéry Attila hiányolja Szombathelyről.

"A Halmill Kft. nem tartozik a Haladásnak, a szerződéses kötelezettségeinek a mai napig eleget tett, sőt ennél többet is teljesített. Deéry Attila a klub ügyvezetője, a kft. alkalmazottja, nem az Ő dolga eldönteni, hogy a tulajdonosoknak mi a feladata, és azt hol végzik el. Mint a szakmai munkáért felelős ügyvezető, a rám bízott feladatot Budapestről is el tudom látni, de amennyiben szükséges, abban az esetben Szombathelyen is tartózkodom" – jelentette ki magabiztosan Illés.

Szárnyra keltek olyan hírek a városban, hogy Illésék el akarják hagyni a szombathelyi klubbot, a klubvezető azonban ezt is cáfolta.

„Mi hosszú távra terveztünk, amikor idejöttünk. Ezt többször elmondtuk. Sikerült egy stabil NB1-es csapatot kialakítani. Dobogón végeztünk, szerepeltünk a nemzetközi porondon. Az akadémia az országban a legjobb besorolást kapta, az itt lévő válogatottságra jogosult játékosok közel 60 százaléka szerepelt a különböző korosztályos válogatottakban, olyan klubok érdeklődnek játékosaink iránt, mint például a Milan, a Parma, vagy a Galatasaray. Szeretnénk folytatni a közös munkát, de ha a jelenlegi városvezetés ezt nem velünk képzeli el, akkor természetesen új helyzet áll elő, és el kell gondolkodnunk a folytatáson” – nyilatkozta a 90'-es évek legjobb magyar labdarúgója.