Bundesliga

Az első helyezett a tizedikkel játszik rangadót a Bundesligában

A Bayern a St. Pauli ellen próbálhat felzárkózni

A Bundesliga 16. fordulójának szombat esti mérkőzésén a Dortmund a Werder Brement fogadja. A nevek alapján ez nagy rangadó, a tabellán elfoglalt helyezések alapján azonban sima egyesnek tűnik a meccs. Mégsem legyinthetünk a Werderre, mivel épp a héten győzték le az Intert 3-0-ra a BL-ben. Ha abból tudnak építkezni, jó mérkőzést játszhatnak. A Hamburg a Leverkusennel találkozik, a Bayern a St. Pauli ellen próbálhatja kozmetikázni az őszét.

A szombat délutáni találkozók közül a legnagyobb rangadónak a Leverkusen hamburgi látogatása ígérkezik. A hazaiak sok más német nagycsapathoz hasonlóan rosszul teljesítenek, a gyógyszergyáriak viszont a dobogó közelében vannak, csak a Hannover pénteki győzelme miatt csúsztak a negyedik helyre. Ha legyőzik a kikötőváros csapatát, a második helyre kerülnek, a Mainz vasárnapi találkozójáig legalábbis mindenképp.

A Bayern München ellenfele a St. Pauli lesz a 16. fordulóban, akik tökéletesen segíthetik a bajorok formába lendülését. Nem akarjuk lebecsülni a kiscsapatot, de valószínűleg ők is nulla ponttal számolnak a mai meccs előtt. A Bayern ugyan kikapott a legutóbbi fordulóban a Schalkétól, de a Bajnokok Ligájában jól szerepeltek, és nem valószínű, hogy az ilyen kötelező győzelemmel kecsegtető meccseken megremegnének. A St. Pauli pedig nincs ugyan messze a kieső helyektől, de egyelőre izgulnia sem feltétlen kell, főleg a Stuttgart pénteki veresége után.

A Hoffenheim - Nürnberg igazi középcsapatok találkozója lesz. A vendégek a 15. körben nem sok veszélyt jelentettek a Dortmundra, de ennek legfőbb oka az lehetett, hogy előre feladták a meccset. A Hoffenheim ellen valószínűleg bátrabban lépnek pályára, de a hazaiak sem lazíthatnak, mert sűrű körülöttük a mezőny. Egy vereséggel akár három helyet is bukhatnak a táblázaton.

A Wolfsburg sorozatban négy döntetlennél tart, ami a Werder és a Schalke ellen nem rossz eredmény, a Köln és a St. Pauli ellen viszont kimondottan gyenge. Pláne a Farkasok keretével. Ezúttal a Kaiserslauternhez látogatnak. Ők legutóbb egy balszerencsés öngóllal kaptak ki, ha Diegóék be tudnának lendülni, ezúttal nagyobb verésbe futhatnának bele.

A Köln a Frankfurtot fogadja, a hazaiakat a kiesés elől való menekülés, a vendégeket a sűrű mezőny miatti előrejutás lehetősége motiválhatja. Épp a már korábban említett Hoffenheimmel állnak azonos pontszámmal.

Az esti találkozón a tabellát toronymagasan vezető Dortmund játszik a nevéhez eddig méltatlanul teljesítő Werderrel. A Borussia érthető módon tízpontos előnye ellenére sem akar leállni, minél távolabb akarják tudni maguktól az üldözőiket. Kérdés, hogy nem kényelmesednek-e el. A Werder hétközben az Intert győzte le 3-0-ra a BL-ben, és a meccs képe alapján még többel is nyerhettek volna. Azonban az olaszok már a klubvilágbajnokságra koncentráltak, nem igazán vették komolyan a meccset. Szombat este kiderül, hogy mit ér az a győzelem, feltéve, hogy tartani tudják a formájukat.

A Bundesliga 16. fordulójának szombati találkozói:

15:30:

Bayern München - St. Pauli

Hamburg - Leverkusen

Hoffenheim - Nürnberg

Kaiserslautern - Wolfsburg

Köln - Frankfurt

18:30:

Dortmund - Bremen