Bundesliga

Tovább menetel a Hannover vagy emelkedni kezd a Stuttgart?

A Bundesliga 16. fordulójának nyitómeccsén a Hannover fogadja a Stuttgartot péntek este. A svábok eddig katasztrofálisan szerepeltek, a hannoveriek meglepetésre a negyedik helyen állnak. Vajon maradnak az eddigi tendenciák, vagy változik valami?

A Hannover negyedik helyen áll a bajnokságban, és az utolsó négy meccsét megnyerte. Legutóbb a Dortmundtól kaptak ki még november elején, azóta a Mainz, a Hamburg, a Freiburg és a Möchengladbach bánta a velük való találkozást.

Hannoveri játékosok örülnek a Mönchengladbach elleni mérkőzésen egy gól után

A 15. fordulóban hátrányból fordítottak a 'Gladbach ellen, Hanke és Ya Konan góljaival. Utóbbiról egyébként "meglepő" módon épp tegnap röppent fel, hogy a Stuttgart érdeklődik utána. A svábok állítólag szeretnének egy használható embert a csatársorba, és Fredi Bobic sportigazgató szerint pont a Hannover támadója jelentené a megoldást.

Ezt kicsit furcsálljuk, ugyanis csak a harmadik helyen álló Leverkusen lőtt náluk több gólt, ugyanakkor csak a középmezőnyben található Werder és a Stuttgarthoz hasonlóan kiesőjelölt Köln és Möchengladbach kapott többet. A gondok tehát inkább hátul vannak, mint elöl. Szóval nyugodtan tekintsük ezt a nyilatkozatot az ellenfél megzavarására irányuló kacsának!

Jól mutatja a védelem gyengeségét, hogy utoljára november 7-én, a Werder elleni 6-0 alkalmával maradt üres a kapujuk. Azóta négy meccsen összesen kilencet kaptak a Kaiserslauterntől, a Kölntől, a Hamburgtól és a Hoffenheimtől, és mindössze két pontot szereztek. Hátul ráadásul továbbra is sérültjeik vannak, és a csatársorból Marica is eltiltott.

Jósolni elég nehéz lenne, hiszen a hazaiak szekere fut, de a vendégeknek egyre inkább szükségük van a pontokra, mert egyre erősebben legyezgeti őket a kiesés szele.

Budesliga, 16. forduló, december 10. péntek, 20:30

Hannover - VfB Stuttgart