Serie A

Sztrájk helyett rangadók a Serie A-ban

Az olasz labdarúgók lemondtak a hétvégére tervezett sztrájkról, így megtartják a Serie A 16. fordulóját, többek között a Juventus-Lazio és a Napoli-Genoa rangadóval.

Ronaldinho a Milan mezében kevés lehetőséget kap mostanábanAz Inter Cesena elleni mérkőzésre később kerül sor, Rafa Benítez gárdája Abu-Dzabiban, a klubvilágbajnokságon próbál javítani gyászos teljesítményén, így a Milan-Lazio-Juve-Napoli kvartett időlegesen még jobban elhúzhat a fekete-kékektől.

A szombati három találkozó közül a a Napoli Genoa elleni vendégjátéka magaslik ki, a tabella negyedik és kilencedik helyezettje csap össze, a nápolyiak a Juve botlása esetén a dobogó legalsó fokára kapaszkodhatnak fel.

A torinóiak a Laziót fogadják, ha nyernek, akkor helyet cserélnek riválisukkal a dobogón. A Juve legutóbbi öt meccséből háromszor ikszelt, kétszer győzött a Serie A-ban, az Európa Ligától elbúcsúzott, a Sasok mérlege ebben a tekintetben egy vereség, valamint két-két döntetlen és győzelem Itáliában, legutóbb az Intert gázolták el 3-1-re.

Az éllovas Milan Bolognába kirándul, a piros-kékek ellen alighanem begyűjtik a három pontot Robinhóék, bár az Ajax elleni hazai, 2-0-ás vereség nyomot hagyhat a vörös-feketék játékán. Thiago Silva és Flamini hosszabb időre kidőlt a csapatból, Ronaldinho a jelek szerint örökre maga mögött hagyta Aranylabdás formáját, a hollandok elleni BL-találkozón a közönség kifütyülte.

Rudolf Gergely és a Genoa a Napolit fogadja szombat este, a Koman Vladimirt foglalkoztató Sampdoria vasárnap lép pályára a hétfőn edzőváltáson túlesett, Feczesin Róbertet és Vass Ádámot a soraiban tudó Brescia vendégeként.

A BL-ben továbblépett, de a bajnokságban csak nyolcadik AS Roma az utolsó Barit fogadja, Tottiéknak kötelező a győzelem, ha az élboly nyomába akarnak eredni.

Serie A, 16. forduló:

Szombat:

Palermo-Parma 18.00
Udinese-Fiorentina 18.00
Genoa-Napoli 20.45

Vasárnap:

Bologna-AC Milan 12.30
AS Roma-Bari 15.00
Brescia-Sampdoria 15.00
Cagliari-Catania 15.00
Lecce-Chievo 15.00
Juventus-Lazio 20.45